Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN), kuruluş yıl dönümü coşkusunu, son günlerde artan okul saldırıları nedeniyle buruk bir protestoya dönüştürerek Yükseköğretim Kurulu (YÖK) önünde toplandı. Eğitimde yaşanan şiddet olaylarına ve üniversite çalışanlarının hak mağduriyetlerine dikkat çekmek amacıyla bir araya gelen sendika üyeleri, bir günlük iş bırakma eylemiyle seslerini duyurdu.

EĞİTİMDE ŞİDDETİN GÖLGESİNDE PROTESTO
ÜNİPERSEN, normalde kutlanacak olan kuruluş yıl dönümü etkinliklerini, artan liselere yönelik saldırılar nedeniyle iptal ettiğini bildirdi. Bu kararın ardından sendika, YÖK önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eyleme katılan üyeler, üzerinde pankartlar ve yaşanan olayları simgeleyen valizler ile fotoğraflar bulunan bir sergi oluşturarak tepkilerini dile getirdiler. Bu görüntüler, eğitim kurumlarındaki güvensizliğin ve şiddetin boyutunu gözler önüne seriyordu.

SORUNLAR YERİNDE SAYIYOR: ÇÖZÜM NEREDE?
ÜNİPERSEN Genel Başkanı İbrahim Güzel, yaptığı konuşmada, son dönemde yaşanan okul saldırılarının artık münferit olaylar olmadığını, eğitimde şiddetin toplumsal bir yara haline geldiğini vurguladı. Güzel, kamuoyunda bu konuda geniş tartışmalar yapılmasına rağmen, sorumluların yeterli öz eleştiriyi yapmadığını ve kalıcı çözümlerden uzak kalındığını sert bir dille eleştirdi. Eğitim sistemindeki yapısal sorunların şiddetin temelini oluşturduğunu belirten Güzel, tüm paydaşların sorumluluk alması gerektiğini, aksi halde benzer olayların tekrarlanmasının kaçınılmaz olacağını ifade etti. Ayrıca, üniversite idari personelinin tayin hakkı konusundaki belirsizliğe de değinen Güzel, 2026 yılına gelinmesine rağmen somut bir adım atılmadığını ve YÖK'ün bu süreci net bir takvim ve kalıcı bir sistemle çözüme kavuşturması gerektiğini dile getirdi.







