Konya Valiliği, kente kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Valilikten yapılan sarı kodlu uyarıda yerel kuvvetli yağışlarla birlikte ani sel ve su baskınları görülebileceği belirtilerek vatandaşların gerekli tedbirleri almaları istendi.
Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Konya bugünden itibaren 2 günlük yağışlı periyota giriyor. Son tahminlere göre bugün (24.07.2026 Cuma) bölge genelinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, gece saatlerinden itibaren Konya'nın kuzey ve batı kesimlerinde Çeltik, Yunak, Kulu, Cihanbeyli, Altınekin, Sarayönü, Kadınhanı, Ilgın, Tuzlukçu, Akşehir, Doğanhisar, Derbent, Hüyük, Beyşehir, Derebucak, Seydişehir, Yalıhüyük, Bozkır, Beyşehir ilçelerinde etkili olacak. Yarın (25.07.2026 Cumartesi) ise öğle saatlerinden itibaren Niğde'nin güney kesimlerinde (Çamardı ve Ulukışla) yerel kuvvetli (21-50 kg/m')sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
AYNI SORUNLARI YAŞAMAMAK İÇİN TEDBİRİNİZİ ALIN!
Konya Valiliği, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel ve su baskınlarının tekrar yaşanmaması için önemli bir uyarıda bulundu. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, kuvvetli yağış beklenen bölgelerde ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar yaşanabileceğinden vatandaşların bu tür olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.









