Yaz ortasında kış sürprizi: Ardahan dağları beyaza büründü, yol ulaşıma kapandı

ÇEVRE Yayınlanma : 25 Temmuz 2026 04:23 Düzenleme : 25 Temmuz 2026 04:23
Yaz ortasında kış sürprizi: Ardahan dağları beyaza büründü, yol ulaşıma kapandı
Ardahan'da etkili olan sağanak ve dolu yağışı, dağları beyaza bürüdü ve karayolunu ulaşıma kapadı. Ekipler yol açma çalışmalarına başlarken, Meteoroloji ani sel ve ulaşım aksamaları konusunda uyardı.
Yaz ortasında kış sürprizi: Ardahan dağları beyaza büründü, yol ulaşıma kapandı

Ardahan'da aniden bastıran sağanak yağış ve dolu, hayatı felç etti. Özellikle Ardahan-Göle karayolunun Kirman köyü mevkisinde yaşanan şiddetli dolu yağışı, yolu kısa süreliğine trafiğe kapadı. Sürücüler yolda ilerlemekte büyük zorluk yaşarken, bazı araçlar güvenli bölgelerde beklemek zorunda kaldı.

Karatay Belediyesi

Yaz ortasında kış sürprizi: Ardahan dağları beyaza büründü, yol ulaşıma kapandı 1

YAZ GÜNÜ KAR MANZARALARI

Yağışın etkisiyle Ardahan'ın dağlık bölgeleri ve yüksek rakımlı alanları, adeta bir kış masalını andıran bir manzarayla beyaza büründü. Yaz mevsiminin ortasında karşılaşılan bu beklenmedik kar görüntüsü, görenleri hem şaşırttı hem de büyüledi.

Yaz ortasında kış sürprizi: Ardahan dağları beyaza büründü, yol ulaşıma kapandı 2

YOL AÇMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Karayolları ekipleri, kapanan yolun bir an önce ulaşıma açılması için hızla çalışmalara başladı. Yetkililer, sürücüleri olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaya ve gerekli tedbirleri almaya çağırdı. Meteoroloji yetkilileri ise bölgede sağanak ve dolu yağışlarının devam edebileceğini belirterek, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı uyardı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.