Yeni yıl öncesi Adana'da narenciye hasadı yoğunlaştı

GÜNDEM Yayınlanma : 25 Aralık 2025 18:37 Düzenleme : 25 Aralık 2025 18:37
Yeni yıl öncesi Adana'da narenciye hasadı yoğunlaştı
Adana'da narenciye hasadı yeni yıl öncesinde yoğun bir şekilde sürerken, ihracat da artış gösteriyor ancak çiftçiler girdi maliyetleri nedeniyle zor durumda.
Yeni yıl öncesi Adana'da narenciye hasadı yoğunlaştı

Adana, Türkiye'nin narenciye ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamaya devam ediyor. Yeni yıl yaklaşırken, Rusya ve Ukrayna'nın yanı sıra birçok Avrupa ülkesine narenciye ihracatı gerçekleştiriliyor. Narenciye hasadı ise yoğun bir şekilde sürüyor.

İHRACATTA ARTIŞ YAŞANIYOR

Kış mevsimi ve yeni yıl öncesi, narenciye ürünlerine olan talebi artırmış durumda. Adana'daki narenciye bahçelerinde işçiler, ürünleri büyük bir titizlikle topluyor. İhracatçılar da ürünleri paketlemek için tesislerinde fazla mesai yapıyor. Limon, mandalina ve portakal gibi birçok narenciye ürününün yüzde 40'ından fazlasının yurt dışına ihraç edildiği bildiriliyor.

BURUK SEVİNÇLE HASAT YAPILIYOR

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, narenciye sektöründe hareketlilik olmasına rağmen geçmiş yıllara göre düşüş yaşandığını belirtti. Girdi maliyetlerinin artması nedeniyle pazar paylarının Mısır ve Güney Afrika gibi ülkeler tarafından alındığını ifade etti. Doğan, çiftçilerin bu yıl geçen yıllara oranla daha az kazandıklarını dile getirdi. Ayrıca, hasat edilen ürünlerin fiyatlarının da geçen yıla göre düşük olduğunu kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.