Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Mehmet Cihan Akbilek, yerel internet medyasının içinde bulunduğu vahim ekonomik duruma dikkat çekerek, sektörün giderek kan kaybettiğini dile getirdi. Akbilek, yerel medyanın halkın doğru ve hızlı bilgiye ulaşmasındaki kritik rolünü vurgulayarak, günümüzde haberlerin büyük bir kısmının internet üzerinden takip edildiğini belirtti.
GELİR ARTIŞI VE İSTİHDAM DESTEĞİ ŞART
Açıklamalarında, yerel internet medyasına yönelik gelir artırıcı ve istihdamı destekleyici düzenlemelerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Akbilek, bu adımların atılmasının sektörün geleceği için hayati önem taşıdığını ifade etti.
BASIN MESLEK ODASI DENETİMİ GÜÇLENDİRECEK
Basın meslek odasının kurulmasının sektördeki denetimsizliği ortadan kaldıracağını belirten Akbilek, "Yerel medyanın güçlenmesi, demokrasinin güçlenmesi demektir. Bu konuda sorumluluk almaya hazırız" dedi. Akbilek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü de kutlayarak, zor şartlarda görev yapan gazetecilere teşekkür etti ve hayatını kaybeden basın emekçilerini rahmetle andı.








