Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği etkinliklerle çevre bilincini çocuk yaşlarda aşılamayı hedefliyor.

RESİM YARIŞMASI SONUÇLANDI
'Dünya İçin Çiz' adı altında gerçekleştirilen Ortaokullar Arası Resim Yarışması, öğrencilerin iklim değişikliği konusundaki farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor. 16 Şubat ile 30 Nisan tarihlerinde düzenlenen yarışmada, Adaşehir Ortaokulu'ndan Nazlı Hilal Akşahin birinci olarak 30 bin TL ödül kazandı. Diğer ödül sahipleri arasında ikinci olarak İntegral Ortaokulu'ndan Asrın Efe Karadoğan ve üçüncü olarak Farabi Ortaokulu'ndan Ada Yüksek yer aldı. Öğrencilerin eserlerinde çevre kirliliği ve geri dönüşüm gibi önemli konular ön plana çıktı.

ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması ise 15 Eylül 2025 ile 30 Nisan 2026 tarihleri arasında devam ediyor. Yarışmaya katılan öğrenciler, 48 bin adet atık pil toplayarak doğaya büyük bir katkı sağladı. Yeşiltepe Ahmet Parlak İlkokulu 110 kilogram pil toplayarak birinci, Şehit Koray Seçkin İlkokulu ikinci oldu. Bu yarışma, öğrencilere geri dönüşüm alışkanlığını kazandırırken çevresel duyarlılığın artmasına da destek oluyor. Ödül töreninde, öğrencilerin çevre konusundaki duyarlılıkları geleceğe dair umut verici bir tablo çiziyor. Çevrenin korunmasının sadece bugünün değil, gelecek nesillerin de sorumluluğu olduğu vurgulanarak, Yeşilyurt'ta çevre duyarlılığının artışı gözler önüne serildi.








