Yozgat'ta bereketli hasat başladı: Arpa rekoltesi umut veriyor

EKONOMİ Yayınlanma : 08 Temmuz 2026 01:43 Düzenleme : 08 Temmuz 2026 01:43
Yozgat'ta bereketli hasat başladı: Arpa rekoltesi umut veriyor
Yozgat'ta arpa hasadı başladı. Vali Mehmet Ali Özkan, bereketli bir sezon beklediklerini ve üreticinin emeğinin karşılığını alacağını belirtti.
Yozgat'ta bereketli hasat başladı: Arpa rekoltesi umut veriyor

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde, tarım ve hayvancılıkla uğraşan üretici İbrahim Tamer'in tarlasında arpa hasadı coşkusu yaşandı. Düzenlenen hasat etkinliğine katılan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, bereketli bir sezonun müjdesini verdi.

Yozgat\

YURTTAŞ ARPA ÜRETİMİNDE YÜZDE 17. SIRADA

Yozgat'ın tarımsal üretimdeki gücü bir kez daha gözler önüne serildi. Türkiye genelinde buğday üretiminde 6'ncı sırada yer alan Yozgat, arpa üretiminde ise 17'nci sırada bulunuyor. Kentte 2026 yılında yaklaşık 3 milyon 703 bin dekar alanda hububat ekimi yapıldığı ve bu yıl için 1 milyon 388 bin 575 ton hububat üretimi beklendiği kaydedildi. Bu veriler, Yozgat'ın tarımsal potansiyelinin ne denli yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Yozgat\

VALİ ÖZKAN'DAN UMUT DOLU AÇIKLAMALAR

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, hasat programında yaptığı konuşmada bu yılın verimli ve bereketli geçtiğini vurguladı. Arpada dekara 700 ila 1 ton arasında bir rekolte beklentisi olduğunu belirten Özkan, "Yozgat ilimizde bu sene yaklaşık ekimi yapılan 805 bin dekarlık alanda da hasat çalışmaları devam ediyor. Bu sene yağışlı, bereketli, zarardan uzak bir yıl geçirdik. Üreticimiz ve çalışanlarımız bu konudan son derece memnunlar. İnşallah bu vesile ile yıl sonuna kadar arpalardan sonrasında buğdaylarda da aynı verimi alırız. İnşallah üreticimiz emeğinin karşılığını almış olur." ifadelerini kullandı. Temsili hasatın ardından program sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.