Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Buruncuk ve Arifeoğlu köylerinde etkili olan dolu yağışı ve ardından gelen sel, tarım arazilerinde büyük kayıplara neden oldu.

HASADA GÜNLER KALA ZARAR
Yaklaşık 15 gün sonra hasat edilmesi beklenen arpa tarlaları, yoğun dolu yağışıyla beraber büyük zarar gördü. Dolu yağışı, köyde maddi hasara da yol açarken, tarım arazilerindeki hasar, çiftçilerin emeklerini tehlikeye attı. Buruncuk Köyü Muhtarı Ziya Şirin, olayın köy halkı için yıkıcı olduğunu belirterek, "Dün saat 6 civarlarında bir felaket yaşadık. Arazilerimizin yarısında yüzde yüz zarar var," dedi.

ALTYAPI DA ETKİLENDİ
Muhtar Şirin, yaşanan afetin sadece tarım arazileriyle sınırlı kalmadığını, köy altyapısında da hasar oluşturduğunu ifade etti. İçme suyu depolarının sel sularıyla dolduğunu ve suyun tahliyesi için çalıştıklarını belirtti. "Hayatımda ilk defa böyle bir afet gördüm," diyen muhtar, durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Yozgat Valiliği de, zarar ihbarlarının ardından, tarım arazilerindeki hasar oranlarını belirlemek üzere uzman ekiplerin çalışmalarına başladığını duyurdu.







