Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe ve Türkoloji yaz okulları ile kültürel mirası dünyaya tanıtıyor

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 21 Temmuz 2026 14:02 Düzenleme : 21 Temmuz 2026 14:02
Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe ve Türkoloji yaz okulları ile kültürel mirası dünyaya tanıtıyor
Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe ve Türkoloji yaz okulları ile uluslararası katılımcılara Türkiye'nin kültürel mirasını tanıtmayı ve kalıcı bağlar kurmayı amaçlıyor.

Yunus Emre Enstitüsü, Kültür Akademileri aracılığıyla düzenlediği Türkçe ve Türkoloji yaz okulları ile yüzlerce sanatçı, araştırmacı ve öğrenciyi Türkiye’de bir araya getiriyor.

Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe ve Türkoloji yaz okulları ile kültürel mirası dünyaya tanıtıyor 1

KÜLTÜREL PROGRAMLAR BAŞLIYOR

Bu yıl da gerçekleştirilecek yaz programları, Türkiye’nin zengin kültürel mirasını ve Türkçeyi uluslararası alanda tanıtmayı amaçlıyor. Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar, yaz boyunca düzenlenecek olan Kültür Akademileri ile Türkçe ve Türkoloji Yaz Okulları kapsamında Türkiye’yi keşfedecek. Ayrıca, İslam Sanatları Kültür Akademisi de katılımcılara hat, tezhip, minyatür ve ebru gibi geleneksel Türk-İslam sanatlarını uygulamalı eğitimlerle sunuyor.

Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe ve Türkoloji yaz okulları ile kültürel mirası dünyaya tanıtıyor 2

ANADOLU KOKU MİRASINI TANITMAK

Anadolu Koku Mirası Kültür Akademisi ile Anadolu’nun asırlık koku kültürü de dünyaya tanıtılacak. İstanbul’dan Mardin’e kadar uzanan kapsamlı programda katılımcılar, geleneksel üretim tekniklerinden çağdaş koku tasarımına kadar geniş bir deneyim elde edecek. Türk Dünyası Müzik Akademisi ise Türkiye ile farklı Türk coğrafyalarından genç sanatçıları sahnede buluşturacak. Ayrıca, Moda Tasarımı Rezidansı da

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.