Ticaret Bakanlığı, temizlik ürünlerine yönelik piyasa denetimleri kapsamında önemli bir adım attı. Yapılan incelemeler sonucu Carrefour Ultra Çamaşır Suyu, güvenlik standartlarını karşılamadığı gerekçesiyle piyasadan toplatılma kararı aldı.
Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinde yayımlanan uyarıya göre, söz konusu ürünün ambalajında kullanıcı sağlığını koruyacak temel güvenlik önlemlerinin bulunmadığı tespit edildi. Özellikle ürünün dokunma yoluyla fark edilebilen uyarı işaretlerinden ve emniyetli kapak mekanizmasından yoksun olduğu belirtildi.

Ciddi Sağlık Riskleri Taşıyor
Bakanlık açıklamasında, çamaşır suyunun mevcut haliyle cilt yanıkları, göz hasarları ve çeşitli kimyasal yaralanmalara neden olabileceği uyarısında bulunuldu. Ürünün bu haliyle piyasada yer almasının, hem ürün güvenliği mevzuatına aykırı olduğu hem de kullanıcı sağlığını tehdit ettiği vurgulandı.
Bu kapsamda Carrefour Ultra Çamaşır Suyu’nun satışı yasaklandı ve piyasadaki mevcut stokların toplatılması kararı alındı.
Tüketicilere Uyarı
Ticaret Bakanlığı, bu ürünü satın almış olan tüketicilerin kullanımdan kaçınmaları ve ürünü iade etmeleri konusunda uyarıda bulundu. Denetimlerin önümüzdeki günlerde de aralıksız devam edeceği kaydedildi.








