AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, Ankara'da düzenlenen "Hazar'ın İncisi Kazak Otağı"nın açılış törenine katılarak Türk dünyasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreterliği'ndeki törende konuşan Zorlu, Türk birliğinin ve iş birliğinin güçlendirilmesi yönündeki çabalara dikkat çekti.
TÜRK DÜNYASI İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR
Zorlu, Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı'nın kuruluşundan bu yana attığı tarihi adımları vurgulayarak, Nevruz'un Türk dünyasının ortak anma günü ilan edilmesinin bu çalışmaların önemli bir yansıması olduğunu belirtti. Farklı ülkelerde yaşayan Türk soylu vatandaşların Türkiye'de meslek yapabilme hakkı kazanmasının da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçtiğini ve bu durumun büyük bir memnuniyetle karşılandığını ifade etti.
ANKARA VE YENİ TURNUVALAR YOLDA
Konuşmasında Ankara'nın 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti ilan edildiğini hatırlatan Zorlu, ayrıca "Türk Devletleri Futbol Turnuvası" düzenlenmesi planlandığını müjdeledi. Konuşmasını, "Türki memleketlerin birliği 'mengelig' olsun" temennisiyle tamamlayan Zorlu, Türk dünyasının geleceğine dair umutlu mesajlar verdi.








