Haşereyle mücadele ediliyor

Haşereyle mücadele ediliyor
Konya Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan haşereye karşı Sarayönü’nün taşra mahallelerinde larva ve kapalı alan ilaçlama çalışmalarına başladı. Yürütülen çalışmalarda ekipler haşere...

Konya Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan haşereye karşı Sarayönü’nün taşra mahallelerinde larva ve kapalı alan ilaçlama çalışmalarına başladı. Yürütülen çalışmalarda ekipler haşere üreme alanları olan su birikintileri, göl, gölet, akarsu, gübre biriktirme alanlarını gibi yerleri düzenli olarak ilaçlıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde koronavirüse karşı dezenfeksiyon çalışmalarına aralıksız devam ederken, havaların ısınmasıyla birlikte haşerelere karşı Sarayönü’nde de larva ve kapalı alan ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.

Sarayönü Belediyesi ve muhtarlarla koordineli olarak sürdürülen çalışmalarda sivrisinek ve karasinek ürüme alanlarına yönelik çalışmalar kapsamında oluşturulan larva ekipleri haşere üreme alanları olan su birikintileri, göl, gölet, akarsu, gübre biriktirme alanları gibi yerlerde düzenli olarak ilaçlama çalışmasını gerçekleştiriyor.

Gıda artıklarını poşetlemeden atmayalım

Ekipler; haşereyle mücadele çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla vatandaşlardan özellikle gıda artıklarını poşetlemeden atmamalarını, çevre temizliğine dikkat etmelerini, çöplerini poşetleyip çöp konteynırlarına koyarak açıkta bırakmamalarını ve su birikintilerinin akışını sağlamalarını istiyor.