KOAH hastaları bu yöntemle kolay nefes alabilecek

KOAH hastaları bu yöntemle kolay nefes alabilecek
KOAH, astım, bronşit ve kronik akciğer hastalıklarından mustarip olanlara özel hazırlanan egzersiz reçeteleri sayesinde hastalar, daha rahat nefes alıyor, yürüdükleri mesafe uzuyor. Uygulama hastaneye yatış oranlarını düşürürken, KOAH'ın ilerlemesini de durduruyor

Son yıllarda sigara kullanımı ve hava kirliliğinin etkisiyle artan KOAH hastalığının tedavisi artık yeni yöntemlerle daha kolay hale geldi. Uzmanlar, solunum rehabilitasyonu tedavisi olarak bilinen pulmoner yöntemiyle hastaların daha rahat nefes alabileceğini söylüyor.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Busem Atar, solunum rehabilitasyonunun dünyada Covid-19 pandemisinden sonra giderek yaygınlaştığını belirterek, "KOAH, astım, bronşit, kronik akciğer hastalıklarında uyguladığımız çeşitli egzersiz ve eğitimleri içeren detaylı ve kapsamlı bir rehabilitasyon programı yapıyoruz. Bu tedavi ile hastaların akciğer problemlerini en aza indirmeyi, akciğer kapasitesini arttırmayı amaçlıyoruz" dedi

KİŞİYE ÖZEL EGZERSİZ REÇETESİ

Kişiye özel egzersiz reçetesi hazırladıklarını anlatan Atar, rehabilitasyon birimine başvuranlara solunum fonksiyonu ile yürüme testleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Atar, “Aerobik egzersizler, nefes teknikleri öğretiyoruz. Böylelikle hastanın daha az nefes darlığı yaşamasını, gündelik işlerini kolay yapabilmesini sağlıyoruz. Yürüyüş ve bisiklet egzersizleri sayesinde daha rahat nefes alıyorlar, yürüdükleri mesafe uzuyor. Uygulama hastaneye yatış oranlarını düşürüyor. KOAH'ın ilerlemesini durduruyor” dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ