Konya'da dikkat çeken etkinlik! Zirveye onlarca üst düzey yönetici katıldı

Konya'da dikkat çeken etkinlik! Zirveye onlarca üst düzey yönetici katıldı
Konya Sanayi Odası (KSO) ve Ekonomi Gazetesi tarafından düzenlenen Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Zirvesi'nin ikincisi başarıyla gerçekleştirildi. Zirve, önemli sanayi liderlerini, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getirerek, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanında bilgi ve deneyim paylaşımı sağladı

Konya Sanayi Odası (KSO) ve Ekonomi Gazetesi tarafından düzenlenen Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Zirvesi'nin ikincisi, Konya'da gerçekleştirildi. Selçuklu Kongre Merkezi'nde işletmelerde yeşil dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen programın açılış konuşmasını yapan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya'nın tarım şehri kimliğinin yanı sıra son yıllarda sanayide elde ettiği başarılarla Türkiye'nin önde gelen sanayi merkezlerinden biri haline geldiğini belirtti

Selçuklu Kongre Merkezi'nde işletmelerde yeşil dönüşüm konusunda farkındalık oluşturması hedefiyle düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya'nın bir tarım şehri olmasının dışında son yıllarda sanayide elde ettiği başarılarla Türkiye’nin öncü sanayi merkezlerinden birisi haline geldiğini söyledi.

Konya'nın 190'dan fazla ülkeye, yılda 3,2 milyar doların üzerinde ihracat yaptığını belirten Büyükeğen şöyle devam etti:

"Toplam ihracatımızın yüzde 97'sini de sanayi mamulleri oluşturuyor. İstanbul, Ankara ve Bursa'nın ardından Türkiye'nin 4. büyük makine ihracatçısıyız. Savunma sanayi ihracatında Türkiye'de ilk 4'teyiz. Otomotiv Endüstrisinde Türkiye'nin 7. büyük ihracatçısıyız. Bugün toplam sanayi üretimimizin yüzde 46,6’sı orta-yüksek teknolojiden oluşuyor."

Anadolu Ajansı'nın servis ettiği habere göre; AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da, 2050'de emisyon hacminin sıfırlanması hedefine ilişkin, bu değişimin finansmanını büyük ölçüde teknolojiyi kullanan ve üreten gelişmiş ülkeler karşılamak zorunda olduğunu ifade etti.

Programa, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, iş insanları ve gazeteciler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :