Konya'ya 4 gün çamur yağacak! İşte o tarihler…

Konya'ya 4 gün çamur yağacak! İşte o tarihler…
Meteoroloji, son hava tahmin raporunda Konya’ya sağanak yağmur ve toz taşınımı uyarısında bulurken 4 gün boyunca kente çamur yağacağını duyurdu. Peki Konya’ya ne zaman çamur yağacak? İşte ayrıntılar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 44 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Sağanak, fırtına ve toz taşınımı beklenen iller arasında Konya da yer alırken, kente bu dört günde çamur yağması bekleniyor.

Meteoroloji’den yapılan 25 Nisan tarihli son hava durumunu raporuna göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sarı kodlu uyarı yapılan raporda Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Antalya, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Konya, Bolu ve Düzce'de sağanak yağış beklendiği, iç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde ise toz taşınımının beklendiği ifade edildi.

Sarı kodla uyarı yapılan iller şunlar: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta,Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, K.Maraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.

İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı beklenirken, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar olabileceği tahmin ediliyor.

Konya’da birkaç gündür etkili olan toz taşınımı dolayısıyla sağanak yağmur ile birlikte 4 gün boyunca havadan çamur yağabileceği tahmin ediliyor. Buna göre 26 Nisan Cuma, 27 Nisan Cumartesi, 28 Nisan Pazar ve 29 Nisan Pazartesi günleri aralıklarla yağışların etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklığının ise bu süreçte 26-29 derece aralığında olabileceği belirtiliyor.

Öte yandan Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Rüzgarın, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

İşte Konya için son hava tahmin raporu:

konyaya-4-gun-camur-yagacak-1.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ