SARAYÖNÜ MANŞET

Yerel-Süreli-Haftalık Siyasi Gazete. İlk sayısı... 29 Ocak 2008'de çıkarılmış...

SARAYÖNÜ Gazetesinin sahibi Mehdi DEMİR... GAZETE Yurdumuzda ve bütün dünyada, bir gün içinde neler olduğunu haber verir. Günlük bir gazete okumak, o günün tarihini okumak demektir. Onun için, çok yararlıdır.

AVRUPA'da ilk gazete, 1605'te İngiltere'de çıktı.

BİZDE İlk gazete, 1831 de çıktı. Bütün dünyada en çok gazete okuyan millet İNGİLİZLERDİR.

Gazeteler, yalnız günlük haberleri vermekle kalmaz. Birçok yararlı bilgiler, eğlenceli yazılar, resimler yayınlarlar. İş ilânları ve reklâmları gazete sayfasında görürüz.

TÜRKİYE İlk basımevini, 1727'de... AVRUPA'da 1450'de, Jan Gutenberg... Biz de İbrahim Müteferrika... OKUMAYI SEVMEK Hayattaki can sıkıcı saatleri, güzel saatlerle değiştirmektir. (MONTES0UIEU)...

yazıyooooor... BİR SEVDADIR SARAYÖNÜ... SARAYÖNÜ Gazetesi yazıyooor...

(BİZİM GAZETEMİZ)... İlçemizde her hafta salı günleri yayınlanan SARAYÖNÜ GAZETESİ... hepimizin gururu...

Teşekkürler...

Şanslıyız... Ne mutlu ilçemizde gazetemiz var...

Gazetenin çıkarılmasını düşünen, emeği geçenlere binlerce teşekkürler.

EVİNE iyi kitaplar al. Onlar zengin nimet yağmurlarını yaptırırlar. Ve öyle mutluluklar getirirler ki, çocuklarına ve torunlarına kadar gider. (GELLİUS)...

Sevgi ve barışa giden yol, kitap okumaktan geçer... BU DÜNYA Paylaşılmak için. Her şeyin sahibi ALLAH... (Mal da yalan, mülk de yalan, gel biraz da Sen oyalan... (Yunus Emre)...

SEVGİ Çok önemlidir. Birbirimizi sevmeliyi ve saygı göstermeliyiz. Güvenilir olmalıyız. SEVGİMİZ okyanuslar kadar geniş olmalı. Benliğimizi terbiye etmek için sevgimizi büyütmeliyiz. İYİLİK yaptıkça çok büyük haz duyarız. ALLAH'ım bu hazzı besler.

İNSAN olmak üretmek demek. GAZETEYİ yayına hazırlamakta üretmektir. Çok büyük bir çabadır. Hepimizin içinde bir maden var... paylaşmazsak maden paslanır... Ruhumuzu da kullanmalıyız. Yoksa iltihaplanır. İç dünyamızdaki yeteneklerimizi yaşamalıyız. Yoksa aşırı alıngan oluruz.

GÜCÜMÜZ her zaman içimizden gelir. Bu gücü ortaya çıkarırsak balık tutan olur, bataklığı kuruturuz. Birbirimizin yeteneklerine saygılı olmalıyız.

İNSAN OLMAK Güç yarışı değildir... İlk barış selamla başlıyor. Selamlaşmak harika. Ekmeği böleceksek beraber bölelim. Aynı lokmayı ısırmayalım. Yaşadığımız her olay, bizi geliştirmek için hep fırsattır. ALLAH'ım, bizleri gerçeğe en yakın doğruya ulaştır.

ACILAR İnsanı büyütür, pişirir. Kendimizi güzelliklerle pişirelim. İnsanın doğası aktiftir. ALLAH'ımız hiç kimseye kaldıramayacağı yükü vermez. Niyet etmek, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak teslim oluruz. Allah'ımın programı geçerlidir. Besmeleyle işe başlamalı. Sormalı ama kendi iç dünyamız karar vermemizi sağlar.

DUR-DÜŞÜN-KONUŞ...

Saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17