BAYRAM

Toplumda millet olma şuurunun şekillendiği güzel değerlerin yüceldiği gündür. Ben değil, biz duygusunu ortaya koyan, birbirinden haberdar olmaya yönelik sosyal hareketlilik oluşturan, aile yaşantısının bir nevi dışa vurumu da diyebileceğimiz toplumu tek vücut haline getiren kutlamalardır.

BAYRAMLAR dini duygu, inanç, duaların Allah'ın yüce katına iletilip hayırlar getirmesidir.

ÖZEL GÜNLER hatırlamayı bilenler içindir. Umut, özlem bereketi anlatır. Dostluk çiçekleri boy boydur. Gönüller kavuşur, huzur ve sevinç dalga dalga yayılır. Sevgi ve saygı doyasıya yaşanır.

BEKLENTİNİN burukluğu beklenenin gelmesiyle giderilir.

BULUŞMANIN kavuşmanın özgün mutluluğu insanın yaşam gücünü dokur pekiştirir.

MUTLULUK en doyurucu yürek besinidir.

ÖZLEM ateşlerimizin alevleri her zaman ruhumuzu ısıtmaktadır. SAĞLIK huzur, içten gülümseyebilmek harika.

BÜYÜDÜĞÜMÜZ ev ve ailemiz, bizi hep yüreklendirir.

SOFRA KURMAK, birlikte yemek yemek, kültürümüzdeki, en belirgin sosyal olgulardan biridir. Aile bireylerini biraraya getirmenin en kolay ve en eğlenceli yoludur.

Tüm yaşanmışlıkların, sevinçlerin, dertlerin, umurların, hedeflerin, enine boyuna konuşulduğu, çözümlerin üretildiği, keyif veya kederin ortak paylaşıldığı çok kıymetli bir ortam. Sahip olduğumuz en büyük güçlerden biri olan birlik ve beraberlik, çok şeyi olumlu şekilde değiştirebilir.

Bu havanın ömür boyu sürmesini, insanlığa hayırlar getirmesini dilerim.

1) Elden ayaktan düşmemek, 2) Zihni kaybetmemek, 3) Sevdiklerimizle farklı kuşakların geçirdiği zamandır bayram. 4) Küsken barışmak, 5) Ayrı iken kavuşmak, 6) Suskunken konuşmaktır bayram. 7) Sevdiğinin boynuna sarılmak, 8) Sana güveniyorum yanılmamışım demektir bayram. 9) BAYRAM, aile demektir. 10) Sevmek için yürek, sürdürmek için emek gerek.

BAYRAMLAR sevgi, saygı, umut, bolluk, özlem, sağlık, yalnızlığın paylaşıldığı gündür. Beraberliği en sıcak hissetmedir.

BAYRAMLAR BÜYÜLÜDÜR. Özlemektir. Yarınlar niyettir. Kardeşlik duygularımızın zirveye çıktığı dayanışma ruhumuzun güçlendiği huzur ve barış günleridir.

BAYRAM kavuşmaktır. Sevinç, mutluluk, heyecandır. Özeldir ve özenmektir. Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri.

BAYRAMLAR ömür defterimizin arasındaki gül yapraklarıdır. Özlemi hatırlatır. Tüm bunları yapmak en büyük erdemdir. Toprağa teslim ettiğimiz sevdiklerimizin mekanları cennet olsun. Gece vakti, gözler yaşlı ve yürekler ağırdır. Koşulsuz sevmeli. Nefes sayımız bitince kefen ve amelimizle gidiyoruz. Saygı ve özlemle anılmak dileğiyle.

Huzurla geçirip, özlemle anacağımız, daha nice bayramlara. Sevdiklerimizden ayrılmama dileğiyle.

Bayram coşkusunu ailemizle geçirmemize rağmen, bayramı ayrı geçirince özlediğimiz sevdiklerimiz olur. Kollarımı açarak coşan yüreğimle ruhunuzu, damak çevrenizi tatlandıran bereketli umut dolu bayramlar diliyorum.

GÖZLERİNİZDE istediğiniz hatıranın hayali, KULAKLARINIZDA hasret kaldığınız ses, YÜREĞİNİZDE özlemini çektiğiniz sevgiye kavuşmanız dileğiyle...

SAYGILARIMLA...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17