TEK ADAM MI, TÜRKİYE Mİ?

Türkiye tarihinin en zor döneminden geçiyor. Gerek iç, gerekse dış politikada yapılan akıl almaz hatalar yüzünden, yarınları karartılan ülkede büyük bir güvenlik sorunu yaşanıyor.

Azgınlaşan terör eylemleri nedeniyle tüm ulus can güvenliği endişesi içindeyken, ekonomide de işler kötü gidiyor.

Döviz kurları tarihin en yüksek düzeylerinde seyrediyor, halkın alım gücü düşüyor, işsizlik oranlarında rekor üzerine rekor kırılıyor.

AKP ye oy vermiş seçmenler bile derin bir gelecek kaygısı duyarken, bir avuç azınlık dışında herkes borç batağı içinde debeleniyor.

Fiili olarak yürütmenin başına geçen Erdoğan, olmayan yetkilerini kullanarak, ülkeyi tek başına yönetiyor.

Ancak anayasa değişikliğiyle sahip olacağı yetkilerin büyük bölümünü, OHAL i de gerekçe göstererek kullandığı halde, sorunların çözümü için hiçbir mesafe alınamıyor.

Şimdi ülke gündemi Referanduma kilitlendi. Evet mi? Hayır mı?

Bir AKP li yetkili Bakın, bu kampanyanın motoru Cumhurbaşkanımız olacak. Parti değil, devlet kampanyası yapacağız.

Cumhurbaşkanı, Hükümet, Başbakan, Bakanlar, Belediye Başkanları Valiler, Kaymakamlar, İl, ilçe Müdürleri, birde çıkarcılar, beklentisi olanlar. Evet için kampanya başlattılar.

18 maddelik değişiklikle Anayasanın 57 maddesi değiştiriliyor. Hala halktan gizlenme çabası sürüyor. Anayasa Paketi nin 16.maddesinde öyle bir şey gizli ki fark edene aşk olsun.

Anayasanın Madde 123. – İdare, kuruluş ve görevleriyle bir bütündür ve kanunla düzenlenir. İdarenin kuruluş ve görevleri, merkezden yönetim ve yerinden yönetim esaslarına dayanır. Kamu tüzelkişiliği, ancak kanunla veya kanunun açıkça verdiği yetkiye dayanılarak kurulur.

Maddenin sonunda bu tür bir bölgesel düzenleme, kamu tüzel kişiliği (eyalet, özerk bölge, otonom bölge) ‘ancak kanunla veya kanunun açıkça verdiği yetkiye dayanarak kurulur cümlesini attılar...

Yerine ‘kanunla veya cumhurbaşkanı kararnamesi ile kurulur cümlesini koydular...

Getirilen madde seçilecek cumhurbaşkanına bir kararname ile ‘eyalet kurma yetkisi veriyor.

Yurdumuzun bölünüp parçalanmaması için, Milletimizin birliği, bütünlüğü için,

Her şeyden önce, çocuklarımızın geleceği, huzur ve güven içinde bir ülkede yaşamaları için, İnsanlarımızın birbirine düşmemeleri, bu güzel cennet vatanda birlik beraberlik içinde kardeşçe yaşamaları için, Dirlik ve düzenimizin geri gelmesi, daha da bozulmaması için, 80 milyonluk bu koskoca ülkenin, birilerinin çiftliği haline dönüşmemesi için

Devlet kurumlarının parti bürolarına dönüşmemesi, devletin tek parti devleti haline gelmemesi için,

Mahkemelerin haklıdan yana değil de, parti il başkanlarından yana hüküm vermemesi için, Hukuk devletinin tarihe gömülmemesi, 80 milyon T.C. yurttaşının her türlü haklarının ve hukuk güvencelerinin yok olmaması için,

Ya Türkiye Cumhuriyetinin devamı için HAYIR diyeceksin

Yada EVET diyerek Tek Adam seçeceksin

(Tek adam rejimi kurulacak, tek adam hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme olacak rejim değişecek. Cumhuriyet fiilen ortadan kalkacak)

Ey Türk milleti; Bu bir seçim değil siyasi partilere oy vermeyeceksin ülkenin geleceğine oy vereceksin iyi düşün doğru karar vereceğine eminim

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi