Türkiye genelinde Siyer-i Nebi Yarışması düzenlendi

Türkiye genelinde Siyer-i Nebi Yarışması düzenlendi
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğinde  her yıl geleneksel olarak düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması'nın ikinci ayağı, ortaokul öğrencilerinin katılımıyla yapıldı.Sınav hakkında...

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğinde  her yıl geleneksel olarak düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması'nın ikinci ayağı, ortaokul öğrencilerinin katılımıyla yapıldı.

Sınav hakkında açıklamada bulunan AGD Sarayönü İlçe Başkanı Mehmet Tuncer, “Siyer-i Nebi Sınavına katılan ortaokul öğrencileri, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) örnek hayatını anlatan Mustafa Soykök’ün “EN SEVGİLİ” adlı Siyer-i Nebi kitabına göre yarışmaya tabi tutuldu.

Sınav öncesi ilçemiz genelinde 11 Ortaokulda eğitim gören bin 590 öğrenci arasında yarışmaya başvuran öğrencilere Mustafa Soykök’ün eseri “EN SEVGİLİ” adlı kitap İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dağıtıldı.” dedi

Yarışmanın birinci kategorisinin lise öğrencilerinin katılımıyla 2022 yılının Kasım ayında yapıldığını hatırlatan Tuncer, yarışmanın ikinci kategorisinin ortaokul bazında Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleştirildiğini bildirdi.

Siyer-i Nebi Yarışması

Dereceye girenlere ödül

6 Mayıs günü yapılacak olan sınavda dereceye girenler, hem Türkiye geneli hem de Konya geneli ve ilçe merkezi için ayrı ayrı ödüllendirilecektir.

Türkiye genelinde birinciye 8 bin TL, ikinciye 7 bin TL, üçüncüye 6 bin TL, dördüncüye 5 bin TL, beşinciye 4 bin TL verilecek.

Konya genelinde ise birinciye 4 bin TL, ikinciye 3 bin 500 TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin 500 TL, beşinciye 2 bin TL verilecek.

Sarayönü’nde dereceye girenlere ise  birinciye 3 000 TL, ikinciye 2 bin 500 TL, üçüncüye 2 bin TL, dördüncüye bin 500 Tl, beşinciye bin Tl. ödül verilecek.” ifadelerini kullandı.

Yarınlar için çalışıyoruz

Tuncer, Siyer-i Nebi Yarışması'nda 10. yılı geride bıraktıklarını dile getirerek, yarışmadaki hedeflerinin Hz. Muhammed'in hayatının çocuk ve gençler tarafından öğrenilmesi olduğunu ifade etti.

Peyganber sevdalısı bir gençlik ve gelecek nesiller için çalıştıklarını kaydeden Tuncer, şunları söyledi: “Hem ülke olarak hem de İslam coğrafyasında ihtiyacımız olan sevgi ve kardeşliktir, hakkı ve adaleti üstün tutmaktır. Gençlerimizin, âlemlere rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) hayatını okumaları, öğrenmeleri, O’nun örnekliğini kuşanmaları hepimizin hayrına olacaktır.

Günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. İşte bu yüzden bizler, değerler eğitiminin uygulanmaya konulduğu bir süreçte aziz milletimiz tarafından en büyük değer ve örnek rol model olarak kabul edilen Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Sallallahu aleyhi ve sellemin hayatının gençler tarafından iyi okunarak algılanması gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz yarışmamızın hayırlara vesile olmasını dileriz.” (İrem Demir)

Etiketler :