UĞUR BAŞKAN EMANETİ ALDI

Gündem, insanlık adına utanç verici vahşetle doldu

Filistin halkının 50 yılı aşkın süredir dinmeyen göz yaşı, şimdi kanla karıştı. Kendisini medeni diye tanıtan dünya ise bu vahşete sessiz.

Hatta destekliyor.

Ama bu iki yüzlü çevrelerin her platforma iftira atarak suçlamaya çalıştıkları Türkiye ise ayakta ve vicdanlara en üst seviyeden seslenmeye çalışıyor.

Bilinsin ki; İsrail’in Gazze de yaptığı canilikler, Türk milletinin yüreğini yakıyor.

Tepkimiz Ankara’dan, Diyarbakır’ dan, Konya’ dan, İstanbul dan İsrail’e ve yandaşlarına iletildi.

İnsanlık adına yapılan çağrımız da netti.

Türkiye dışında hükümetler siyasi ve menfaat çıkarı adına vahşete sessiz kalabiliyor. Ancak gerçek demokrasi ve insan haklarına adına yerel yönetimler daha cesur olmalı.

Konya buna önderlik etti.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Dünya Belediyeler Birliği olarak bilinen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Dünya Konseyi, 50 ülkeden 400 yerel yönetim temsilcisinin katılımıyla Konya’da yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen UCLG Dünya Konseyi'nde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG Dönem Başkanlığını Uruguay Montevideo Belediye Başkanı Carolina Cosse'den devralırken,Dünya Belediyeler Birliği’de Konya’ya emanet edildi.

Toplantıda verilen mesaj aynen şöyleydi

“Hepimiz birbirimizden çok farklıyız ama ortak bir fikirde buluşabileceğimize ve beraber çok güzel işler yapabileceğimize inanıyoruz.”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın mesajı ise şu sözlerden oluştu.

“Görev aldığım süre boyunca; başkanlık ekibindeki paydaşlarımız ve üyelerimizle birlikte, yerel ve bölgesel yönetimlerin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Konya, geleneği ve modernliği uyum içerisinde bir araya getiren, 10 bin yıllık deneyime sahip kadim bir şehirdir.Hiç kimsenin geride kalmadığı bir yönetim anlayışı olarak ifade edebileceğimiz ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışıyla hareket eden, uluslararası yönünü her zaman ön plana çıkaran ve küresel meselelerde inisiyatif alan Konya’mız; liderlik ettiği birçok uluslararası platformda, daima adaleti ve barışı savunmaktadır”

Konya asırlardır dili, dini, ırkı ne olursa olsun her daim mazlumun ve mağdurun yanında olmuştur.

Mağdur ve mazlumların ihtiyaç duyduğu yardımları ilk andan itibaren ve acilen bölgeye ulaştırmayı kendisine görev bilmiştir.

Halkına hizmetkarlıkta sınır tanımamıştır.

Gençlerin tarihimizin yazıldığı yerleri görmesi ve ecdadını tanıması için Bilecik, Bursa, İstanbul gezileri düzenlediler.Geziye katılan binlerce öğrenci ve vatandaşlar hizmetin önemini ve memnuniyetlerini ‘Teşekkürle’ ilettiler.

Medeniyet Akademileri, Komekler,Asemler,bisiklet hediyeleri, öğrenci destekleri, ziyaretler, vatandaş buluşmaları sevgi, kardeşlik adına dünya ya örnek hizmetler olmuştur.

Şimdi demokrasinin beşiği yerel yönetimlerde bunlar konuşulacak.

Sevgi ve barış için inisiyatif alınacak

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet TURAN Arşivi