VİCDAN VE MERHAMET

Biz, vatanını çok seven milletiz.

Bu sevgimizi de hiçbir zaman tartışmaya açtırmayız

Hatta bu sevgi, canımız gibi kırmızı çizgimizdir.

Mazluma kucak açar, zalime sınır çizeriz.

Garibi gördük mü ekmeğimizi paylaşır, derdiyle dertleniriz.

Hepimiz böyleyiz.

Çünkü biz devletimize güveniriz.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı sekreteri olarak görev yapan Seyit Ali kardeşimin yaptığını paylaşmak istedim.

Hastanede hizmet verdiği için hastalarla ve yakınlarıyla hem hal oluyor.

Bir akrabası arayıp, Kapu camii civarında evsiz bir meczubun ayaklarının çok kötü durumda olduğunu anlatınca, akrabasına hastaneye getirme ricasında bulunuyor.

Hasta enfeksiyon hastalıkları polikliniğinde muayene edildikten sonra, hastanın plastik cerrahi ve cildiye polikliniği ile alakalı rahatsızlığı olduğunu öğreniyor.

Şimdi kendi dilinden dinleyelim.

“Muayene sonucunda hastanın Necmettin Erbakan Üniversitesinde daha önceden birkaç kez tedavi olduğunu öğrendiğim için aynı üniversiteye muayene ettirmek istedim. Ancak orada yatarak tedavi olacak yer yoktu.

Necmettin Erbakan Üniversitesinde hastanın daha önceki yatışlarında her seferinde tam iyileşme olduğu ve taburcu edildiği, ancak hastanın taburcu olduktan sonra medikal tedavi ve bakımları düzgün yapılmadığı için ayaklarının birkaç ay içerisinde aynı hale geldiğini öğrendim.

Bunun üzerine izlenecek yolun hastaya önce devlet bünyesinde bakım merkezi ayarlamak, daha sonra tedavi olacağı bir sağlık merkezi olmasına karar verdik.

Alo 183 hattını arayarak hastanın aile ve sosyal politikalar bakanlığı bünyesinde bir merkeze alınması için talepte bulunduk. Kısa zaman içerisinde dönüş yapıldı ve hasta ile ilgili bilgiler alındıktansonra sosyal inceleme başlatılacağı söylendi.

Çok geçmeden hastamız bakım merkezine alındı.

İşte Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü dedim.

Yüzümüz güldü, içimiz ferahladı.

Bu süreç devam ederken yardımlarına başvurduğum Genel Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekilimiz Leyla Şahin Usta, Valimiz Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı, Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy ve Başhekimimiz Prof. Dr. Mustafa Koplayile mesai arkadaşlarımız hiçbir desteği esirgemediler.

Konya evladını yalnız bırakmadı.

Kimsesiz hastamız iyileşti. Taburcu edildi. Bakımları da en iyi şekilde takip ediliyor.

Böyle bir devletin, böyle bir şehrin evladı olduğum için gurur duyuyorum.”

Merhamet ve vicdan hiç yalnız kalmıyor.

Bu bizim töremizde var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet TURAN Arşivi