Derbi heyecanı yaşanacak

Derbi heyecanı yaşanacak
Konya’nın El Clasico’sunda ilk perde Pazar günü sahnelenecek. Sarayönü Belediyespor, bir başka Konya temsilcisi olan Akşehirspor’u kendi sahasında konuk edecek. Konya’nın kalbi ise bu maçta atacak. Amatör futbol camiasının...

Konya’nın El Clasico’sunda ilk perde Pazar günü sahnelenecek. Sarayönü Belediyespor, bir başka Konya temsilcisi olan Akşehirspor’u kendi sahasında konuk edecek. Konya’nın kalbi ise bu maçta atacak. Amatör futbol camiasının bu karşılaşmaya büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Karşılaşma Sarayönü İlçe stadında 15:00’te oynanacak.

İlk haftayı moralsiz kapatan Sarayönü Belediyespor, hafta sonu bir diğer Konya temsilcisi Akşehirspor’la karşı karşıya gelecek. Ligin ikinci haftası tamamlanmasına rağmen henüz puanı bulunmayan temsilcimizin mutlak 3 puana sahip olması gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda kıyasıya bir mücadeleye tutuşan ve büyük çekişmeye sahne olan Sarayönü Belediyespor ve Akşehirspor karşılaşmasının bu yılda nefes kesmesi bekleniyor. Derbiye ev sahipliği yapacak olan Sarayönü’nde, Pazar günü saat 15:00’te hayat duracak.

Zirve yarışından geride kalmamak için sahaya çıkacak olan temsilcimizde hedef mutlak galibiyet. 3 puan için mücadele edecek olan yeşil siyahlılar, sezonun ilk üç puanı ile tanışmak istiyor. Akşehirspor karşılaşmasının hazırlıklarına bugün başlayacak olan Sarayönü Belediyespor’da eksik oyuncu bulunmuyor. Puan durumunun 7. sırasında bulunan Akşehirspor bir mağlubiyeti, bir de galibiyeti bulunuyor. 3 gol atıp, 3 gol yiyerek 3 puan toplayan Akşehispor, kendisi için şampiyonluktan daha önemli olan bu maçı kazanmak istiyor.

Yeşil siyahlılar bariz üstün

İstatistiklere bakıldığı zaman ise Sarayönü Belediyespor’un üstünlüğü göze çarpıyor. İlk defa 2014-2015 sezonunda karşılaşan iki takımın arasında oynanan karşılaşmalarda Akşehirspor’un galibiyeti bulunmuyor. 2014-2015 sezonunda ilk maçta deplasmanda Akşehirspor’la 2-2 berabere kalan yeşil siyahlılar, ikinci maçta kendi ev sahipliğinde rakibini 2-0 yenmişti. 2015-2016 sezonunda ise iki karşılaşmada da Akşehirspor 1-0 kazanmıştı. 2016-2017 sezonunda hem içerde hem de dışarıda Akşehirspor’u mağlup eden Sarayönü Belediyespor, geçtiğimiz yıl bir beraberlik bir galibiyet ile rakibine yine gün yüzü göstermedi.