Mağazanın sosyal medya hesabını kopyalayıp 4 bin kişiyi dolandırdılar

Mağazanın sosyal medya hesabını kopyalayıp 4 bin kişiyi dolandırdılar
Konya’da bir giyim mağazasının sosyal medya hesabını kopyalayan kişilerin 4 bin kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı. Mağaza sahibi dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunurken, savcılığa 11 IBAN numarası bildirdi

Konya’da bir giyim mağazasının sosyal medya hesabını kopyalayan dolandırıcılar, mağazanın ürünlerini indirimli sattıkları iddiasıyla binlerce kişiyi mağdur ederken, işletme sahibi hukuk mücadelesi başlattı.

Merkez Selçuklu ilçesinde kadın giyim dükkanı işleten Haydar Sular, 27 Kasım tarihinde bir vatandaşın kendini arayıp, sipariş verdiği ürünün gönderilmemesinden şikayetçi olması üzerine, iş yerinin sosyal medya hesabının kopyalandığını fark etti.

Dolandırıcılarca, işletmesinin kopyalanan sosyal medya hesabından binlerce vatandaşın "İndirimli ürün satıyoruz" yalanıyla dolandırıldığını öğrenen Sular, daha fazla kişinin dolandırılmaması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

1.jpg

Yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Sular, kendilerine ulaşan mağdur sayısının 4 bin civarında olduğunu belirterek, bu süreçte kendisinin de ciddi zarara uğradığını söyledi.

Sular, "Tahminimize göre dolandırıcılar bu yöntemle hesaplarına 8 ile 10 milyon lira civarında para geçirdi. Pahalı ürünleri ucuza satıyorlarmış gibi gösterip vatandaşları ikna ederek dolandırıyorlar." dedi.

sena-tan.jpg

11 İBAN NUMARASI SAVCILIĞA BİLDİRİLDİ
Sular'ın avukatı Sena Tan ise müvekkilinin, marka hakları ve kişisel verilerinin ihlal edilerek mağdur edildiğini belirtti.

Olaydan 2 gün sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını vurgulayan Tan, şunları kaydetti:
"İş yerini arayan mağdurlarla dosya numarasını paylaşarak bunu bildiriyoruz. Müvekkilim işlerini yapamaz hale geldi. Sürekli mağdur olan vatandaşlara derdini anlatmakla meşgul.

Dolandırıcılar tarafından kullanılan 11 İBAN numarasını ve bunları kullanan bazı kişileri de savcılığa bildirdik. Bu hesapların bazılarına tedbir konuldu, bazılarının ise araştırılması sürüyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :