Meteoroloji uyardı: Sakın dışarı çıkmayın!

Meteoroloji uyardı: Sakın dışarı çıkmayın!
Meteoroloji’den 45 kente yapılan fırtına uyarısında Konya da yer aldı. Yetkililer, sağanak yağış ve fırtına beklenen kentlerde yaşayanlara dışarıya çıkmamaları yönünde uyarılarda bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 45 kenti sarı kodla uyardı. Aralarında Konya’nın da bulunduğu kentlerde yaşayanlara “Sakın dışarıya çıkmayın” tavsiyesinde bulunuldu.

Meteoroloji, son hava tahmin raporunda yurdun büyük bölümünün yağışlı havanın etkisi altına gireceğini duyurdu. Son verilere göre, Konya'nın da sağanak yağış ve fırtınanın etkisi altına girmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yurdun batı kesimlerinde yağışlı havanın etkisiyle 2-4 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği, diğer bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU'YA FIRTINA UYARISI
Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat), Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’de fırtına (51-75 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90) şeklinde; Marmara'da kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, ara sıra kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor. Yetkililer, vatandaşları fırtına nedeniyle gerekmedikçe dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

45 KENTE "SARI" KODLU ALARM
Meteoroloji’nin fırtına ve sağanak alarmı vererek uyardığı iller şunlar:
Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce.

Kaynak:HABER MERKEZİ