Sarayönü'nde eğitim zili çaldı

Sarayönü'nde eğitim zili çaldı
Sarayönü'nde 2018-2019 eğitim-öğretim yılı Pazartesi günü başladı. Sarayönü genelinde 4 bin 411 öğrenci ile 400 öğretmen ders başı yaptı. Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, 2018-2019 eğitim öğretim...

Sarayönü'nde 2018-2019 eğitim-öğretim yılı Pazartesi günü başladı. Sarayönü genelinde 4 bin 411 öğrenci ile 400 öğretmen ders başı yaptı. Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, 2018-2019 eğitim öğretim yılı planlamaları ve hedeflerinden bahsetti. İlk hafta tüm öğrencilere hazır bulunmuşluk sınavı yapılarak öğrencilerin eksiklerine göre bir program çıkarılacağını anlatan Şişman, liselerde yeni sistemin sorunsuz işlediğini ve açıkta öğrenci kalmadığını söyledi. İlçeye bağımsız bir anaokulu kazandırıldığını kaydeden İbrahim Şişman, bu yıl tüm öğrencilerin Kütüphaneye üye yapılacağını ve öğrencilere tüm kitapların ulaşmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

Sarayönü’nde 2018-2019 eğitim-öğretim yılı Pazartesi günü çalan ders zili ile başladı. Öğrenciler üç ay süren yaz tatilinin ardından Pazartesi günü (dün), 7 Haziran 2019’a kadar sürecek yeni eğitim öğretim yılı maratonuna başladı.

Okul öncesi eğitimde zorunluluğun bulunmaması nedeniyle, okul öncesi eğitiminde öğrenci sayısı 223'te kaldı. Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü Belediyesi tarafından okul öncesi eğitime yönelik hazırlanana projenin önümüzdeki dönemlerde okul öncesi eğitimde öğrenci sayısını arttırması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda okula yeni başlayan çocukların okula alışabilmeleri amacıyla uygulanan uyum programı, bu yıl da uygulandı.

Okula yeni başlayan öğrencilerin okula alışmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan programla, okul öncesi çocukları, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 1. sınıf ve lise 1. sınıf öğrencilerinin okula uyumlarının sağlanması, okul kaygısının giderilmesi, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamını tanıması ve sevmesi, okul kurallarını öğrenmesi ve okula iyi bir başlangıç yapması amacıyla, uyum programı gerçekleştirildi.

400 öğretmen görev yapacak

Sarayönü Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 13 ilkokul, 11 ortaokul ve 8 lisede toplam 4 bin 441 öğrenci okuyor. Bu okullarda 400 kadrolu ücretli öğretmen görev yapıyor. İlkokul öğrencileri, yeni eğitim-öğretim yılında daha az ders işleyip, sosyal ve eğitsel etkinliklere daha fazla zaman ayıracak.

Son ders zili 7 Haziran 2019’da

2017-2018 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi 19 Ocak 2018'de sona erecek. Yarıyıl tatili 20 Ocak-4 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı ise 5 Şubat 2018'de başlayacak ve 8 Haziran 2018'e kadar sürecek.

Seviye belirleme sınavı yapılacak

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, yeni dönem öncesi yaptığı açıklamada, "2018-2019 eğitim öğretim yılı müdürler ve öğretmenler toplantısını dönem öncesi gerçekleştirdik. Okulların başladığı ilk hafta içinde 1. sınıflar hariç, 2. sınıflardan 12. sınıflara kadar tüm öğrencilere hazır bulunmuşluk sınavı yapacağız. Amacımız şimdiye kadar öğrencilerimizin edinimlerinin, kazanımlarının neler olduğunu, eksik yönlerini tespit edip yıl içinde tamamlamak. Öğretmen sınıfa girdiğinde hangi öğrencinin nerelerde eksiği bulunduğunu bilere öğrenciyle ilgilenecek ve bu eksiklerini tamamlamasına yardımcı olacak." dedi.

İstatistiklere göre hedef belirlenecek

Sonuçlara göre hedeflerin belirleneceğini anlatan Şişman, "Liselerde öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrencilerin üniversite sınavındaki net ortalamalarını çıkarıp hedef belirleyecekler. Buna göre çalışmalar yapacaklar. Liselerimizde yeni sistem sorunsuz işliyor. Yerleştirilemeyen öğrenci kalmadı. Zaten ilçemizde yeteri kadar lise bulunuyor. Tüm ilkokullarda İYEP projesi dahilinde çalışmalar yapılacak. Tüm okullarımızda destekleme kurları açılacak. Veli öğrencisini takip eder ve ilgilenirse devamlılığı sağlayan öğrencilerimizi belli bir seviyeye getireceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.

Herkes kütüphaneye üye olacak

Şişman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl ilçemize bağımsız bir anaokulu kazandırdık. Bunda kaymakamımız ve belediye başkanımızın müthiş bir desteği oldu. Anasınıfı çocukları kendi yaşıtlarının bulunduğu bağımsız bir okulda eğitim görecek. Şu anda 4 sınıf olarak planlandı. Bağımsız anaokulunda değerler eğitimi, yabacı dil, spor ve müfredat uygulanacak. Bu yıl tüm öğrencilerimiz kütüphaneye üye yapılacak. Kütüphanede bulunan tüm kitapları seviyelerine uygun olarak tüm öğrencilerimize ulaştırmayı hedefliyoruz. Bunların yanında geçen sene uygulamaya koyulan projelerimiz aksayan yönleri iyileştirilerek devam edecek. "