Savunmanın jokeri Hüseyin İbiş

Savunmanın jokeri Hüseyin İbiş
Sarayönü Belediyespor, yeni sezonda şampiyonluk hedefine yürüyebilmek için önemli oyuncuları kadrosuna katmaya devam ediyor. Yeşil siyahlı kulüp, sol bek ve stoper olarak görev yapabilen Hüseyin İbiş ile bir yıllık anlaşma...

Sarayönü Belediyespor, yeni sezonda şampiyonluk hedefine yürüyebilmek için önemli oyuncuları kadrosuna katmaya devam ediyor. Yeşil siyahlı kulüp, sol bek ve stoper olarak görev yapabilen Hüseyin İbiş ile bir yıllık anlaşma imzaladı.

Siirt İl Özel İdaresi Spor'dan transfer edilen Hüseyin İbiş'in 9 yıllık bir profesyonel lig geçmişi bulunuyor. Henüz geçtiğimiz yıl amatör lige dönüş yapan oyuncunun alt yaş kategorilerinde profesyonel milli takım kariyeri de bulunuyor.

Cuma günü Sarayönü'ne gelen Hüseyin İbiş, Sarayönü Belediyespor yönetimiyle masaya oturdu. Şartların sağlanmasının ardından Hüseyin İbiş, yeşil siyahlı formayı üzerine giyerek kendini bir yıllına Sarayönü Belediyespor'a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Futbola 2005 yılında Yalova'da başlayan Hüseyin İbiş, gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekerek 15 yaşında profesyonel olarak Bursaspor'a transfer oldu. 2013 yılına kadar Bursaspor'da kalan Hüseyin İbiş, Maltepespor, Erzincanspor, Ankara Adliyespor, Sultanbeyli Belediyespor, Kırıkhanspor gibi takımlarda profesyonel futbol oynadı. Geçtiğimiz yıl Siirt İl Özel İdaresi Spor ile amatör lige dönüş yapan Hüseyin İbiş, geçtiğimiz yıl 20 karşılaşmada görev aldı.

Bursaspor'dayken U-15 ve U-16 milli takımları ile 10 milli maça çıkan Hüseyin İbiş, 3.ligde 60 karşılaşmada görev aldı.

Savunmada çok yönlü olarak oynayabilen sol ayaklı oyuncu Hüseyin İbiş'in öncelikli olarak sol bekte değerlendirileceği düşünülüyor. Gerekli durumlarda defansın göbeğinde de görev alabilen oyuncu teknik heyetin hamle şansını arttırıyor.