SP adayları vatandaşlarla konuştu

SP adayları vatandaşlarla konuştu
Saadet Partisi Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Sarayönü'nde çalışmalarını sürdürüyor. Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayları Mustafa Derbentli, Ahmet Büyüktermiyeci ve İsmail Aydilek, Sarayönü'nde...

Saadet Partisi Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Sarayönü'nde çalışmalarını sürdürüyor. Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayları Mustafa Derbentli, Ahmet Büyüktermiyeci ve İsmail Aydilek, Sarayönü'nde vatandaşlarla buluştu.

Kahveleri gezerek vatandaşlarla sohbet eden adaylar, ülkenin içinde bulunduğu durum hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Seçim çalışmalarında konuşan Saadet Partisi Konya 3. sıra Milletvekili Adayı Mustafa Derbentli, "İnanıyorum ki bu seçimlerin belirleyicisi Saadet Partimiz olacak. Bu konuda bizim hiçbir tereddüdümüz yok. Kamuoyunda böyle bir hava meydana geldi. Ülkemiz çok badireli bir dönemden geçiyor. Ne yazık ki iktidarda bulunanlar bu korkunç gidişe bir çare bulma imkanına sahip değiller. Biz bu arkadaşlarımızın icraatlarını yaklaşık 16 yıldır takip ediyoruz. Ne yazık ki hiçbir sahada ülkemizi içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtaracak bir adım atmadılar. Sık sık soruluyor 'efendim hiç mi iyi bir şey yapmadılar?' diye. Doğrudur bazı güzel adımlar da attılar ama Türkiye sadece bir iki konunun halledilmesiyle düzeltilecek bir ülke değil. Dış politikada istikrar hiç yok. Bugün birisini dost, stratejik müttefik görüyorlar yarın da en büyük hasım olarak karşılarına alabiliyorlar. Hala bir istikrara kavuşturamadılar dış politikayı." dedi.

En büyük problem ekonomi

Şu anda hükümetin en büyük probleminin ekonomi olduğuna işaret eden Derbentli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemiz yanıyor, para bulamıyorlar. Problemlere çözüm üretemiyorlar. Bugüne kadar güttükleri mantığı değiştirmedikleri müddetçe de bir çözüm bulma imkanları gözükmüyor. Aslında ciddi olarak düşünerek bir tespitte bulunursak; bugünkü baskın seçimin temel sebebi ekonominin duvara toslamış olması ve denizin bitmesidir. Herkes bilmeli ki, özellikle bütün vatandaşlarımıza, seçmenimize sesleniyorum; Eğer bu iktidar kazara devam edecek olursa emin olun önümüzdeki aylardan itibaren tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük sıkıntıların içerisine girersiniz. Bütün imkanları tükettiler borç bile bulamıyor ama iktidarda da kalmakta ısrarlılar. Ranta dayalı politikalarını da değiştirmiyorlar. 2017 yılında ihracat 7.4 artmış, peki ithalat? yüzde 17.7! 2018'in ilk üç ayında ihracat yüzde 9.1 artmış. Peki ithalat? yüzde 22.7! Dünyada ithalatın en fazla arttığı ülke Türkiye! Neden bunlardan bahsetmiyorsunuz! IMF'ye borcu ödedik diyorsunuz da; 453 milyar dolara çıkardığınız dış borcu neden söylemiyorsunuz! Yüzde 63.5'e ulaşan dış ticaret açığını niye söylemiyorsunuz. Vatandaşın bankalara olan borcunun sizin döneminizde 70 kat arttığından niye bahsetmiyorsunuz?"