TKK'dan çiftçiye ucuz gübre desteği

TKK'dan çiftçiye ucuz gübre desteği
Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi Sorumlu Memuru İbrahim Gürkan, kimyevi gübrede yüzde 15'lere varan indirim sağlanarak satışlara başlandığını söyledi.Son dönemde girdi maliyetlerinin bir hayli yükselmesi nedeniyle çiftçiler...

Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi Sorumlu Memuru İbrahim Gürkan, kimyevi gübrede yüzde 15'lere varan indirim sağlanarak satışlara başlandığını söyledi.

Son dönemde girdi maliyetlerinin bir hayli yükselmesi nedeniyle çiftçiler zor durumda. Bir çok yerde çiftçiler üretim yapmakta zorlanıyor. Çiftçilerin gider kalemlerinde suni gübreler önemli bir yer tutuyor.

Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi Sorumlu Memuru İbrahim Gürkan, yaptığı açıklamada indirimli gübrelerin satışa sunulduğunu söyledi. Tarımın en önemli girdisinin gübre olduğuna işaret eden Gürkan, "Çiftçi, tarlasına yeterli gübre atamazsa hasatta yeterli verimi alamaz. Son zamanlarda dünyadaki ekonomik dalgalanmalar, kur üzerinden ekonomimize yapılan finansal saldırılar malum. Çiftçimizin ekmeğine göz diken maksatlı kesimlerin bu durumu fırsata çevirme çabalarıyla kimyevi gübre fiyatında artış yaşandı. Tarım Kredi Kooperatifi olarak, en önemli tarımsal girdilerden kimyevi gübrede cinslerine göre değişmekle beraber yüzde 15'lere varan indirim sağladık. Örneğin, DAP gübrenin tonu 3 bin 250 liradan 2 bin 900 liraya düştü. Süper ekin gübresi ise 2 bin 250 lira." dedi.

Çiftçilerin iyi gününde olduğu gibi zor dönemlerde de yanlarında olduklarını vurgulayan Gürkan, "Çiftçilerimize elimizden gelen tüm desteği veriyoruz. Sadece iyi günde değil zor zamanlarda da onların yanında oluyoruz. İnşallah bu gübre desteği çiftçilerimize fayda sağlayacaktır. Tüm çiftçilerimize bereketli bir üretim yılı dileriz." şeklinde konuştu.