140 yıllık tarihi tünel, Giresun İl Özel İdaresi'nin dokunuşuyla yeniden hayat buldu

  • 140 yıllık tarihi tünel, Giresun İl Özel İdaresi'nin dokunuşuyla yeniden hayat buldu 0

    Sivas Valisi Halil Rıfat Paşa'nın yaklaşık 140 yıl önce başlattığı ve 'Gidemediğin yer senin değildir' felsefesiyle inşa edilen tarihi tünel, Giresun İl Özel İdaresi'nin kapsamlı restorasyon çalışmalarıyla yenilendi.

  • 140 yıllık tarihi tünel, Giresun İl Özel İdaresi'nin dokunuşuyla yeniden hayat buldu 1

    Tamamı insan gücüyle beş yıl süren zorlu kazı çalışmalarının ardından tamamlanan bu önemli tarihi yapı, Dereli ilçesine bağlı Yeşilvadi Köyü sınırları içinde modern bir görünüme kavuşturuldu. İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen projede, küp taş yürüyüş yolları, estetik korkuluklar, tünelin tarihi sürecini anlatan bilgilendirici kitabeler ve sanatsal heykeller bölgeye eklendi.

  • 140 yıllık tarihi tünel, Giresun İl Özel İdaresi'nin dokunuşuyla yeniden hayat buldu 2

    Proje kapsamında kurulan güneş enerjili aydınlatma sistemleri sayesinde tünel ve çevresi hem güvenli hem de estetik bir hale getirildi. Yapılan bu düzenlemelerle birlikte tarihi tünel, ziyaretçiler için çekici bir turizm destinasyonu olarak öne çıkıyor. Yetkililer, ecdadın büyük emeğiyle inşa edilen bu mirasın günümüz teknolojisiyle buluşturularak korunduğunu ve bölge turizmine önemli katkılar sağlamasının beklendiğini belirtti. Bu çalışmalarla Giresun'un kültürel ve tarihi zenginliklerinin daha geniş kitlelere tanıtılması hedefleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.