19 Eylül Gazi ve Mareşallik Yıldönümü Aliağa'da Kutlandı
-
19 Eylül 1921'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e verilen Mareşal rütbesi ve Gazi unvanının 104. yıl dönümü, Aliağa'da düzenlenen törenle anıldı.
-
Aliağa Kaymakamlığı'nın organize ettiği törene, Kaymakam Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Ali Güler, gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
-
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aliağa Şube Başkanı Kıbrıs Gazisi Faruk Seçgin, yaptığı konuşmada gazilerin vatan için gösterdikleri fedakarlığı ve kahramanlıklarını anlattı. Seçgin, Atatürk'ün Gazi unvanı ve Mareşal rütbesinin, Sakarya Meydan Muharebesi zaferinin ardından verildiğini hatırlattı. Gazi Ortaokulu öğrencileri de Atatürk'e verilen Gazilik ve Mareşallik Rütbesi ile ilgili meclis tutanaklarını okudular ve şiirler seslendirdiler. Tören, şehitlik ziyareti ve Kuran-ı Kerim mevlidi ile son buldu.
-
-








