2 milyon TL cezaya isyan eden adam, Orman Bölge Müdürlüğü çatısında dehşet saçtı!
-
Bolu'da yaşanan akılalmaz olayda, doğadan topladıkları yabani salepler için astronomik bir ceza kesilen 3 kişiden biri, Orman Bölge Müdürlüğü binasının çatısına çıkarak hayatına son verme tehdidinde bulundu. "Bize 2 milyon lira ceza kestiler, kendimi atacağım!" diye bağıran şahıs, yürekleri ağza getirdi.
-
Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde, toplanması yasak olan yabani salep bitkisini topladıkları gerekçesiyle 3 kişiye tam 2 milyon 97 bin 735 TL idari para cezası kesildi. 'Biyoçeşitliliği tahrip etmek' suçundan kesilen bu akıl almaz ceza, vatandaşlardan Ali K.'yi çileden çıkardı. Öfkesine yenik düşen Ali K., Bolu Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binasının çatısına tırmanarak ortalığı birbirine kattı.
-
Olay yerine hızla intikal eden sağlık, polis ve itfaiye ekipleri, olası bir faciayı önlemek için seferber oldu. İtfaiye ekipleri, binanın altına dev bir branda gererken, polisler de Ali K.'yi ikna etmek için yoğun çaba sarf etti. Çatıdaki dram sürerken, Ali K. hem kesilen cezaya hem de jandarma ekiplerinin, cezai işlem uygularken babasına kötü muamele yaptığı iddiasına tepki gösteriyordu. "Kendimi atacağım!" diye bağıran Ali K., gazetecilere de seslenerek durumu duyurmaya çalıştı. Uzun süren ikna çabaları sonunda Ali K. çatıdan indirildi ve ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.
-
-








