3 binden fazla mezun, diplomasını alırken Gazze'ye duygu yüklü mesaj gönderdi

  • 3 binden fazla mezun, diplomasını alırken Gazze'ye duygu yüklü mesaj gönderdi 0

    İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 2025-2026 akademik yılını 10 fakülte ve 2 yüksekokuldan mezun olan 3 bin 40 öğrenciyle taçlandırdı. Diplomasını alan öğrenciler arasında yer alan uluslararası öğrencilerin, Gazze'deki durumla ilgili verdikleri mesajlar ve birlik vurgusu törene damgasını vurdu.

  • 3 binden fazla mezun, diplomasını alırken Gazze'ye duygu yüklü mesaj gönderdi 1

    Tören, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu ve Rektör Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Bölüm ve program birincisi olan lisans ve ön lisans öğrencilerine ödülleri takdim edildi. Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, mezuniyetin sadece bir diploma töreni olmadığını vurgulayarak, öğrencilerin yıllardır süren emeklerinin bir taçlandırma olduğunu belirtti. Üniversitenin her geçen yıl büyüdüğünü ve ailelerin heyecanını paylaştıklarını ifade eden Hacısalihoğlu, mezunlara adalet, ahlak ve insanlıktan ayrılmamaları yönünde öğütlerde bulundu. Öğrencilerin potansiyellerini ortaya çıkarmanın üniversitenin en önemli görevi olduğunu da sözlerine ekledi.

  • 3 binden fazla mezun, diplomasını alırken Gazze'ye duygu yüklü mesaj gönderdi 2

    Üniversitede 115 farklı ülkeden öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Prof. Dr. Hacısalihoğlu, bu yıl mezun olan 3 bin 40 öğrenciden 740'ının uluslararası öğrencilerden oluştuğunu ve 41 farklı ülkeden mezun uğurlamanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Bu uluslararası mezunların Türkiye'nin gönül elçileri olacağını söyledi. Mezunlar adına konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü birincisi Alper Tekoluk, başarının aile, hocalar ve üniversite gibi birçok paydaşın ortak emeğiyle geldiğini vurgulayarak teşekkürlerini sundu. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu Filistinli öğrenci Taher Fattouh ise eğitimin sınırları aşan birleştirici gücüne dikkat çekti. Fattouh, Gazze'deki savaşın sürdüğünü hatırlatarak, mezuniyet sevincini ailesiyle paylaşamamanın üzüntüsünü dile getirdi. Konuşmasını, kendileri için değil, aynı zamanda Gazze'deki umutları da temsil ettiklerini ve büyük bir sorumluluk üstlendiklerini belirterek tamamladı.

  • 3 binden fazla mezun, diplomasını alırken Gazze'ye duygu yüklü mesaj gönderdi 3

  • 3 binden fazla mezun, diplomasını alırken Gazze'ye duygu yüklü mesaj gönderdi 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.