40 Yıllık 'Çakmak Doktoru': İnanılmaz Tamir Yeteneğiyle Hayatları Aydınlatıyor!
-
Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki esnaf Mehmet Çetin, 40 yıl önce başladığı çakmak tamirciliği mesleğini, 30 yıldır 2 metrekarelik dükkanında büyük bir ustalıkla sürdürüyor. Bölge halkı tarafından 'Çakmak Doktoru' olarak tanınan Çetin, bugüne kadar tamir edemediği tek bir çakmak olmadığını iddia ediyor.
-
Mehmet Çetin, meslek hayatına başladığı Gaziantep'te, tamir ettiği bir doktorun kendisine verdiği 'Çakmak Doktoru' unvanını gururla taşıyor. Bu ilginç lakabın hikayesini anlatan Çetin, 'Gaziantep Devlet Hastanesi'nin önünde çakmak tamirciliği yaparken bir gün başhekim bana bozuk bir çakmak getirdi. 'Bunu yapabilir misin?' diye sordu. Dört gün sonra gidip çakmağı teslim ettim, adam bir şey demeden gitti. İki gün sonra hastanenin tabelasıyla geldi, üzerine 'Çakmak Doktoru' yazmış. 'Bu unvanı hak ettin' dedi. O günden beri bu lakapla anılıyorum' ifadelerini kullanıyor.
-
1984 yılından bu yana İskenderun'daki mütevazı dükkanında mesleğini icra eden Çetin, tamir edemediği bir çakmakla henüz karşılaşmadığını vurguluyor. Yurt içi ve yurt dışından binlerce liralık değerli çakmakların tamir için kendisine ulaştığını belirten Çetin, işini severek yaptığını ve helal kazancıyla rızkını çıkardığını dile getiriyor. Çevredeki esnaf komşuları da Mehmet Çetin'in dürüstlüğünü, çalışkanlığını ve insanlığını takdir ediyor. Komşusu Halise Özen, "Mehmet Bey çok iyi bir insan, çok iyi bir esnaf. 9 yıldır tanırım, komşuluğundan da işinden de hiç şikayetim olmadı. Üç çocuğunu bu küçücük dükkanda büyüttü, üniversiteye gönderdi. Gerçekten azmin ve alın terinin ne olduğunu gösteriyor" diyerek Çetin'in azmini ve emeğini övüyor.
-
-
-








