50 yıllık ustanın elinden çıkan ahşap oyuncak arabalar, görenleri büyülüyor
-
Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 58 yaşındaki mobilya ustası Heybet Kaya, yıllardır elinden düşürmediği ahşaba adeta hayat veriyor. 50 yıllık tecrübesini, atmaya kıyamadığı ahşap parçalarını sanat eserine dönüştürmek için kullanan Kaya, özellikle ahşap oyuncak arabalarıyla büyük ilgi görüyor.
-
Çocuk yaşlarından beri mobilya atölyelerinde çırak olarak başladığı mesleğinde yarım asrı geride bırakan Heybet Kaya, atölyesinde biriken ahşap artıklarını değerlendirme fikriyle bu sanata yönelmiş. Çöpe gidecek malzemeleri özenle seçip, şekillendirerek birbirinden özgün el yapımı ahşap arabalar üreten Kaya, bu hobisini zamanla bir tutkuya dönüştürmüş.
-
Heybet Kaya'nın atölyesinden çıkan bu eşsiz ahşap arabalar, sadece yerel halkın değil, Türkiye'nin dört bir yanındaki sanatseverlerin de dikkatini çekiyor. Kişiye özel siparişler alan usta, İstanbul, Bursa, Karabük ve Adana gibi büyük şehirlerden dahi talep görüyor. Ürettiği arabaların üzerine lazerle firmaların amblemlerini veya isimlerini de ekleyebilen Kaya, ilerleyen zamanlarda tamamen bu işe odaklanma hayalini taşıyor. Geçtiğimiz günlerde Anıt Alanı'nda açtığı sergi ise bu ahşap eserlerin ne denli beğenildiğini bir kez daha gözler önüne sermiş.
-
-








