61 yıl sonra şehit Duran Öztürk, memleketi Tokat'a döndü

  • 61 yıl sonra şehit Duran Öztürk, memleketi Tokat'a döndü 0

    Iğdır'da 61 yıl boyunca kimsesizler mezarlığında bulunan şehit Onbaşı Duran Öztürk’ün naaşı ve mezar taşı, memleketi Tokat’a getirildi.

  • 61 yıl sonra şehit Duran Öztürk, memleketi Tokat'a döndü 1

    Tokat’ın Yazıtaşı köyünde düzenlenen askeri törenle, 1965 yılında askerlik görevini yaparken şehit düşen Duran Öztürk, son yolculuğuna uğurlandı. Törene protokol üyeleri, askeri erkan, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan duaların ardından, Iğdır’dan getirilen mezar taşı da yeni kabrinin başına yerleştirildi.

  • 61 yıl sonra şehit Duran Öztürk, memleketi Tokat'a döndü 2

    Törende duygusal anlar yaşandı. Şehidin oğlu Halit Öztürk, babasının yıllar sonra memleketine kavuşmasının buruk bir mutluluk olduğunu ifade ederek, “Bundan daha mutlu bir şey yoktur, olamaz da” dedi. Kızı Keziban Öztürk ise, uzun yıllar babasının mezarına uzak kaldıklarını belirterek, “Bir babam olduğunu yeni bildim” dedi. Şehit torunu Ahmet Çınar Öztürk de sürece destek veren yetkililere teşekkür etti. Tören, yapılan duaların ardından sona ererken, 61 yıl sonra memleket toprağına kavuşan şehit için derin bir saygı duruşu gerçekleştirildi.

  • 61 yıl sonra şehit Duran Öztürk, memleketi Tokat'a döndü 3

  • 61 yıl sonra şehit Duran Öztürk, memleketi Tokat'a döndü 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.