71 yaşındaki İsmail Keser, terzilik mesleğine aşkla bağlı kalıyor
-
Çorum’da yaşayan İsmail Keser, 12 yaşında başladığı terzilik mesleğini 59 yıldır tutkuyla sürdürüyor. 71 yaşındaki evli ve 4 çocuk babası Keser, çocuk yaşlarda bir akrabasının yanında çıraklık yaparak bu mesleğe adım atmış. Uzun yıllar boyunca elbiseler ve takım elbiseler dikip dükkanında müşteri memnuniyeti için çalıştığını belirten Keser, esnaf odaları tarafından 2023 yılında 'Yılın Ahisi' seçilmenin gurur verici olduğunu ifade ediyor.
-
Keser, günümüzde vatandaşların hazır giyime yönelmesiyle terziliğe olan ilginin azaldığını dile getiriyor. “Terzilik emek ve sabır isteyen bir meslek. Benim başladığım yıllarda bu meslek oldukça popülerdi. O dönemde Çorum’un insanı giyimine düşkündü. Ancak artık insanlar, mağazalardan hızlıca aldıkları kıyafetleri tercih ediyor.” diyor. Ayrıca, terzilerin işlerini zamanında tamamlaması gerektiğini, bazı müşterilerin acil iş talep ettiğini de aktarıyor.
-
İsmail Keser, işten arta kalan zamanını çeşitli hobileriyle değerlendirdiğini belirtiyor. Gençliğinde futbol oynamış, ayrıca arı beslemek ve bahçıvanlık yapmak gibi hobileri olduğunu paylaşıyor. “Hiç boş zamanım yok. Benim işim çalışmakla oluyor. Bugüne kadar ne kazandıysam çalışmakla ve dürüstlüğümle elde ettim.” diyerek çalışma azmini vurguluyor.
-
-
-








