9 Yaşındaki Ressam, İlk Kişisel Sergisiyle Sanatseverleri Büyüledi
-
Eskişehir'de henüz 9 yaşındaki minik ressam Hatice Alya Teker, 31 eserden oluşan ilk kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Canlı renklerle hazırladığı portrelerinde ailesine ve kültürel köklerine yer veren Teker, sanat dünyasına ilk adımını attı.
-
Eskişehir'in önemli kültürel mekanlarından Atilla Özer Karikatür Evi'nde açılan sergi, genç yeteneğin annesi Miray Teker'in rehberliği ve öğretmeni Sema'nın sanatsal desteğiyle hayata geçti. 'Boyalı Parmaklar' çatısı altında çalışmalarını sürdüren Hatice Alya Teker'in disiplinle hazırladığı 31 eseri, hayal gücünün genişliğini ve ailesine olan derin bağlılığını gözler önüne seriyor.
-
Hatice Alya, eserlerinde ağırlıklı olarak aile bireylerinin yüzlerini kullandığını ve annesi Makedon olduğu için Makedon kızlarına da yer verdiğini belirtti. 2022'den beri bu eserler üzerinde çalıştığını söyleyen genç ressam, akrilik ve yağlı boya tekniklerini kullandığını, son dokunuşlarda ise boncuk boyadan faydalandığını anlattı. Resim yapmayı kendiliğinden öğrendiğini ve ileride doktor veya diş hekimi olmak istese de resim sanatının hayatında hep olacağını vurguladı.
-
Anne Miray Teker, kızının yeteneğini keşfettikten sonra disiplinli bir çalışma sürecine girdiklerini ifade etti. 'Boyalı Parmaklar Resim Topluluğu' olarak çocukları dijital dünyanın etkisinden uzaklaştırmayı ve sanatsal yeteneklerini keşfetmelerini amaçladıklarını dile getirdi. Dört-beş yıllık bir emeğin ürünü olan serginin, çocukların hayal dünyasını yansıtan canlı renklerle dolu olduğunu söyledi.
-
-








