Adana'da mahalle halkı isyan etti: Yıllardır beklenen yol ve park belediyeden şok cevap aldı
-
Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Mithatpaşa Mahallesi'nde, planlarda yer alan yol ve yeşil alanların yıllardır hayata geçirilmemesi, mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Kapalı yollar ve atıl durumdaki park alanı, halkın günlük yaşamını olumsuz etkilerken, belediyelere yapılan başvurular sonuçsuz kaldı.
-
Mahalle sakini Ertan Yıldırım, park alanı ve üç kapalı yol için yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığını belirtti. Yıldırım, "İlgili kurumlara defalarca başvurduk, CİMER'e yazdık, 80-100 kişilik imza toplayarak resmi başvurumuzu yaptık. Ancak Büyükşehir Belediyesi'nden gelen yazıda, bu alanın 2026 yılı projelerine bile alınmadığı bildirildi. Çocuklarımız okula giderken korkuyor, atıl alanda uyuşturucu pazarlıkları yapıldığını bile görüyoruz" dedi.
-
Mahalle sakini Hasan Özel Yavuz, bölgedeki ciddi imar ve yol sorununu anlattı. Yavuz, "Mevcut projelerdeki yolların çoğu istimlak edilmiş, çıkmaz bir sokakta sıkışıp kaldık. Karşıdaki 10 dönümlük bahçenin 4 bin 50 metrekaresi okul tarafında imarlı, kalan kısmın yeşil alan olarak açılması gerekiyor ama hiçbir işlem yapılmadı. Türkmenbaşı tarafında parası ödenen 7 metrelik hatta oturanlar var, yine bir hareket yok. Güneydeki evler 12 metrelik yolun 4 metresini işgal etmiş durumda ama yıllardır işlem yapılmadı" ifadelerini kullandı.
-
Mahalle halkı, Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi'ne yaptıkları başvuruların sonuçsuz kalmasından dolayı hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti. Sorunun büyüyerek devam etmesi, vatandaşların güvenini sarsarken, çözüm için acil adım atılması bekleniyor.
-
-
-








