Adana'da turfanda buğday hasadı başladı: Rekolte çiftçiyi sevindiriyor

  • Adana'da turfanda buğday hasadı başladı: Rekolte çiftçiyi sevindiriyor 0

    Türkiye'nin buğday üretiminde önemli bir yere sahip olan Adana'da turfanda buğday hasadı başladı. Yağışlar sayesinde verimi artan buğdaydan bu yıl 600-700 bin ton rekolte bekleniyor.

  • Adana'da turfanda buğday hasadı başladı: Rekolte çiftçiyi sevindiriyor 1

    Savaşlar nedeniyle stratejik öneme sahip buğday hasadı için biçerdöverler Çukurova'daki tarlalarda çalışmaya başladı. Adana'da, ülkenin buğday ihtiyacının yaklaşık yüzde 4'ünü karşılayan Yüreğir ilçesinde turfanda ilk buğday hasadı gerçekleştirildi. Bu yıl, yaklaşık 1 milyon dönüm alanda buğday ekimi yapıldığı bildiriliyor.

  • Adana'da turfanda buğday hasadı başladı: Rekolte çiftçiyi sevindiriyor 2

    Bu sezon yaşanan yoğun yağışlar, buğday rekoltesini artırdı. Kıraç bölgelerde dönüme ortalama 400-450 kilogram verim alınırken, sulak bölgelerde bu rakam 500-700 kilogram arasında değişiyor. Geçen yıl 330 bin ton rekolte elde edilen buğdaydan, bu yıl 600-700 bin ton rekolte bekleniyor. Ancak çiftçiler, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin açıkladığı alım fiyatının biraz üzerinde bir fiyat beklediklerini dile getiriyorlar. Çukurova çiftçisi, buğday için TMO tarafından belirlenen ton başına 16 bin 500 liralık alım fiyatının yeterli olmadığını, en az 18-20 bin lira beklediklerini ifade etti. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, bu yıl verimin yüksek olduğunu, fakat serin ve yağışlı hava koşullarının hasadı geciktirdiğini belirtti.

  • Adana'da turfanda buğday hasadı başladı: Rekolte çiftçiyi sevindiriyor 3

  • Adana'da turfanda buğday hasadı başladı: Rekolte çiftçiyi sevindiriyor 4

  • Adana'da turfanda buğday hasadı başladı: Rekolte çiftçiyi sevindiriyor 5

  • Adana'da turfanda buğday hasadı başladı: Rekolte çiftçiyi sevindiriyor 6

  • Adana'da turfanda buğday hasadı başladı: Rekolte çiftçiyi sevindiriyor 7

  • Adana'da turfanda buğday hasadı başladı: Rekolte çiftçiyi sevindiriyor 8

  • Adana'da turfanda buğday hasadı başladı: Rekolte çiftçiyi sevindiriyor 9

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.