Adana kebap 3’üncü sırada: Kebapçılardan şok tepki!

  • Adana kebap 3’üncü sırada: Kebapçılardan şok tepki! 0

    Türkiye genelinde yapılan bir araştırmada, coğrafi işaret tescilli lezzetler arasında Adana kebabı 3’üncü sırada yer aldı. Gaziantep baklavası ve Malatya kayısısının ardından gelen bu sıralama, Adanalı kebapçıların ve vatandaşların tepkisini çekti.

  • Adana kebap 3’üncü sırada: Kebapçılardan şok tepki! 1

    Adana kebabının dünyanın her yerinde tüketilen bir lezzet olduğunu vurgulayan kebapçı Yaşar Aydın, 'Bu işler lobi işidir. Kimin lobisi kuvvetliyse o şehrin lezzeti ön plana çıkıyor.' diyerek sıralamanın yanlış olduğunu ifade etti. Aydın, 'Dünyada Adana kebap olmayan hiçbir ülke yoktur. Bizim lobilerimiz zayıf kalıyor.' şeklinde konuştu.

  • Adana kebap 3’üncü sırada: Kebapçılardan şok tepki! 2

    Adananın kebabının zirvede olmaması gerektiğini belirten Aydın, 'Bazı lobiler Adana kebabını dışlıyor. Kendi kebapçılarımızı korumak zorundayız.' dedi. Malatya’dan Adana’ya kebap yemek için gelen Buğra Maraş ise, 'Adana kebap 1. sırada olmalıydı' diyerek durumu değerlendirdi. Tekirdağ’dan gelen Semih Muştu da, '9 saatlik yoldan kebap yemek için geldik. Adana kebabın 1. sırada olması gerekiyordu.' ifadelerini kullandı. Adana’ya gelen Ahmet Oğuz Taşlı ise, 'Adana kebap anlatılmaz, yaşanır.' diyerek tepkisini dile getirdi.

  • Adana kebap 3’üncü sırada: Kebapçılardan şok tepki! 3

  • Adana kebap 3’üncü sırada: Kebapçılardan şok tepki! 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.