Ahmet Şimşirgil’den çarpıcı sözler: Hocaya hürmet etmeyen nesil neyi başarabilir?
-
Akademisyen ve yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Çankırı'da okurlarla buluştuğu bir etkinlikte, eğitimin ve manevi değerlerin toplumdaki yeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Okumanın ve araştırmanın sosyal gelişime katkısını vurgulayan Şimşirgil, günümüzdeki eğitim sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çekti.
-
Şimşirgil, matematik ve fen bilimleri gibi derslerin bilgi kazandırdığını ancak insana kişilik ve şahsiyet katmadığını belirtti. Ona göre tarih, edebiyat ve din dersleri, bireyin karakterini oluşturan temel unsurlardır. Bu alanların bilinçli bir şekilde manipüle edildiğini ve toplumun ahlaki değerlerinin zayıflatıldığını savunan Şimşirgil, "Bizim edebiyatımız baştan sona ahlaktır. Ama ahlakımızı bitiriyorlar," diyerek bu duruma tepki gösterdi. Ayrıca, güzel sözlerin önemine değinerek, bir güzel sözün dünyayı güzelleştirebileceğini ifade etti.
-
Günümüzdeki eğitim ortamında yaşanan saygısızlığa da değinen Prof. Dr. Şimşirgil, geçmişte ailelerin çocuklarını hocalarına emanet ettiğini ve "Eti senin kemiği benim" dediğini hatırlattı. Ancak bugün, "hoca yan baktı" gerekçesiyle ailelerin okula gidip öğretmenlere saldırdığını belirterek, öğrencilerin kendi hocalarına karşı takındığı tavrı eleştirdi. "Gençler, o hocanın önünde ölüyor. O sizin hocanız, öğrencileri için canını verecek birisi. Hocaya hürmet göstermeyen bir nesil neyi başarabilir?" sorusuyla bu konudaki hassasiyetini dile getirdi.








