Akdamar Adası, karla kaplı güzelliğiyle doğaseverleri ağırladı

  • Akdamar Adası, karla kaplı güzelliğiyle doğaseverleri ağırladı 0

    Van Gölü’nün nadide parçası olan Akdamar Adası, yoğun kar yağışıyla birlikte beyaz gelinliğini giydi. Tarihi Akdamar Kilisesi ve çevresindeki kar örtüsü, ziyaretçilere kartpostallık görüntüler sunarken, doğaseverler de bu manzarayı görmek için adaya akın etti.

  • Akdamar Adası, karla kaplı güzelliğiyle doğaseverleri ağırladı 1

    Her hafta farklı bölgeleri keşfeden Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, bu hafta beyaz örtüyle kaplanan Akdamar Adası’nı ziyaret etti. Van’ın Gevaş ilçesine bağlı olan bu tarihi ada, kış mevsiminde muhteşem bir güzellik sergiliyor. Etkili kar yağışı, adayı tamamen beyaz bir örtüyle kaplarken, Akdamar Kilisesi de bu manzarada göz kamaştırdı.

  • Akdamar Adası, karla kaplı güzelliğiyle doğaseverleri ağırladı 2

    Gölün turkuaz rengiyle birleşen bembeyaz kar örtüsü, ziyaretçilere eşsiz bir manzara sundu. Soğuk havaya rağmen, teknelerle Van Gölü üzerinden adaya ulaşan doğa ve fotoğraf tutkunları, karla kaplı badem ağaçları ve gölün mavisiyle bütünleşen beyaz örtüyü görüntüledi. Ziyaretçiler, bu muhteşem anları ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çekti. Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, etkinlikleri hakkında yaptığı açıklamada, "Bu gün Akdamar Adası’nı gezme fırsatımız oldu. Kar yağışıyla birlikte burası gerçekten muhteşem. Doğayı korumalıyız, çünkü doğaya ihtiyacımız var," dedi.

  • Akdamar Adası, karla kaplı güzelliğiyle doğaseverleri ağırladı 3

  • Akdamar Adası, karla kaplı güzelliğiyle doğaseverleri ağırladı 4

  • Akdamar Adası, karla kaplı güzelliğiyle doğaseverleri ağırladı 5

  • Akdamar Adası, karla kaplı güzelliğiyle doğaseverleri ağırladı 6

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.