Alanya'da korsan taksicilere ağır darbe: 835 bin TL ceza kesildi
-
Antalya'nın Alanya ilçesinde jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu, korsan taşımacılık yapan tam 8 araç tespit edildi. Bu denetimler neticesinde, hem sürücülere hem de korsan taşımacılığı tercih eden yolculara toplamda tam 834 bin 830 TL idari para cezası kesildi. Bu operasyon, yasal taşımacılık yapan esnafın haklarını korumayı ve trafik güvenliğini sağlamayı hedefliyordu.
-
Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri, Kestel ve Mahmutlar mahallelerinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen uygulamalarda, Karayolları Trafik Kanunu'na aykırı olarak yolcu taşıyan 8 araç ve sürücüsü belirlendi. Bu aykırılıklar nedeniyle, sürücülere yaklaşık 800 bin TL, korsan taşımacılığı kullanan yolculara ise 34 bin 830 TL olmak üzere toplamda astronomik bir ceza kesintisi uygulandı.
-
Bu ciddi usulsüzlüğün yanı sıra, korsan taşımacılık yaptığı tespit edilen 8 aracın tamamı 60 gün süreyle trafikten men edildi. Sürücülerin ehliyetlerine ise 30 gün süreyle geçici olarak el konulduğu bildirildi. Bu sert tedbirler, korsan taşımacılık yapanlara gözdağı vermeyi amaçlıyor ve benzer eylemlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.








