Alanya Üniversitesinde yeni akademik yıl coşkuyla başladı
-
Alanya Üniversitesi, 2025-2026 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenini Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Başkanı (ÖSYM) Ali Ersoy ve seçkin davetlilerin katılımıyla gerçekleştirdi. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan tören, klasik müzik dinletisiyle devam etti. Açılış konuşmalarını Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Güner yaptı.
-
Törenin ardından TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Mesut Günere üniversiteye katkılarından dolayı plaket verildi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, üniversitelerin bilgi üretmenin yanı sıra insanı merkeze alan ve topluma yön veren kurumlar olduğunu vurguladı. Öğrencileri hayata hazırlayan, araştırma kültürünü teşvik eden ve yenilikçi düşünceyi destekleyen bir eğitim anlayışını benimsediklerini belirten Ersoy, yeni akademik yılın başarıyla geçmesini diledi.
-
Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turan Sağer, üniversitenin eğitim mirası üzerine kurulduğunu ve bilimi toplumsal faydaya dönüştürme sorumluluğunu taşıdıklarını ifade etti. Dört fakülte, bir meslek yüksekokulu ve lisansüstü eğitim enstitüsü ile eğitim faaliyetlerini sürdüren üniversite, son dönemde açılan programlarla akademik çeşitliliğini ve uluslararası rekabet gücünü artırdı. Yaklaşık bin 250 öğrenci ve 500 mezuna sahip üniversite, 30 farklı ülkeden gelen yabancı öğrencileriyle çok kültürlü bir kampüs sunuyor. Erasmus+ ve diğer değişim programları aracılığıyla 50 ülkede 130dan fazla üniversite ile iş birliği yapan Alanya Üniversitesi, öğrencilere ve akademisyenlere küresel entegrasyon fırsatları sağlıyor. Son üç yılda 935 hareketlilik gerçekleştirilerek eğitim ve staj deneyimi kazanıldı.








