Alaplı'da patpat faciası: Yokuş aşağı kontrolden çıktı, 5 yaralı!
-
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, halk arasında 'patpat' olarak bilinen motorlu tarım aracının yokuş aşağı inerken kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen feci kazada 5 kişi yaralandı.
-
Olay, saat 12.30 sularında Güzelyalı köyü Kocakum mevkisinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, sürücü Metin K., yokuş aşağı seyir halindeyken vites değiştirmek amacıyla aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Bu ani müdahale, aracın kontrolden çıkmasına ve devrilmesine yol açtı. Araçta bulunan sürücü Metin K. ile birlikte Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. isimli vatandaşlar kazada yaralandı.
-
Kazanın bildirilmesi üzerine bölgeye Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulansı ve jandarma sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kazaya tanıklık eden Orhan Can, yaşadığı dehşeti şu sözlerle anlattı: "Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık." Bu üzücü kaza, kırsal bölgelerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenlik standartlarını bir kez daha gündeme getirdi.
-
-








