Amasya'da motosiklet kazaları, dikkat eksikliği felakete yol açtı
-
Amasya'da meydana gelen bir dizi motosiklet kazası, sürücülerin dikkat eksikliği nedeniyle ciddi sonuçlar doğurdu. İlk kazada, bir motosikletli kavşakta önüne çıkan otomobile hızla çarparak adeta kaputa yapıştı. Kaza anında motosikletlinin kaskı başından fırladı ve olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.
-
Emniyet Genel Müdürlüğü, bu kazaların görüntülerini paylaşarak, 'Biraz daha dikkatli olsalardı bu kazalar olmayabilirdi' notunu düştü. Amasya'da 163 binden fazla motorlu kara taşıtı bulunuyor ve bu araçların yüzde 20'sini motosikletler oluşturuyor. Yoğun trafikte motosikletlerin hız ve dikkatsizlik nedeniyle karıştığı kazalar dikkat çekici bir hal aldı.
-
Başka bir kazada ise eski otogar mevkiinde yaya geçidinden geçen iki yayadan birine hızla gelen bir motosiklet çarptı. Yaya ve motosiklet sürücüsünün metrelerce sürüklendiği anlar kameralar tarafından kaydedildi. Bahçeleriçi Mahallesi'nde de bir motosikletli kurye, girdiği kavşakta kayarak aracın altında kaldı. Kaza sonrası çevredekiler hemen motosikletlinin imdadına yetişti. Murat Güneş isimli bir motosiklet sürücüsü, 6 ay önce yaşadığı bir kaza sonrası motosikletini hayatından çıkardığını belirtti. Güneş, motosiklet kazalarının ciddiyetine dikkat çekerek, sürücülere dikkatli olmalarını önerdi ve kask ile koruyucu malzemelerin önemine vurgu yaptı.
-








