Anamur'da Umre ödüllü gençlik yarışması sonuçlandı, kazananlar belli oldu!
-
Mersin'in Anamur ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın himayesinde gerçekleştirilen Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması'nda finale kalan isimler, Anamur İlçe Müftülüğü ve Gençlik Koordinatörlüğü'nün tertiplediği görkemli bir Gençlik Şöleni'nde ödüllerini aldılar.
-
Lütfi Özdemir Parkı'nda düzenlenen törene Anamur Kaymakamı Kemal Duru, ilçe protokolü, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda Anamurlu katıldı. İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, konuşmasında gençleri milli ve manevi değerlere bağlı, bilinçli bireyler olarak yetiştirme gayretlerini vurguladı. Kaymakam Kemal Duru ise yarışmanın, gençlerin Hz. Muhammed'i daha yakından tanımalarına sunduğu katkıya dikkat çekerek, maneviyatla yetişen gençlerin güçlü Türkiye'nin teminatı olduğunu belirtti.
-
Hayırseverlerin cömert destekleriyle yarışmada dereceye giren Fatıma Nur Yıldırım, Efsane Kütük, Esile Gümüş ve Eda Akan umre ödülünün sahibi olurken, hafızlık eğitimi alan Sare Nur Kaplander de vaat edilen umre ödülünü kazandı. Ödül takdimlerinin ardından başlayan Gençlik Şöleni'nde ise birbirinden renkli etkinlikler yer aldı. Ney dinletisi, çuval yarışı, mendil kapmaca, halat çekme gibi geleneksel oyunların yanı sıra güreş, badminton, matrak ve taekwondo gösterileri de izleyenlerden tam not aldı. Etkinlik boyunca katılımcılara ikramlarda bulunulurken, öğrencilere dergi hediye edildi.








