Anavarza'da Zeybek Rüzgarı: Öğrenciler Tarihle Kültürü Buluşturdu

  • Anavarza'da Zeybek Rüzgarı: Öğrenciler Tarihle Kültürü Buluşturdu 0

    Adanalı öğrenciler, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Anavarza Antik Kenti'nde Türk ve Azerbaycan bayraklarını açarak zeybek gösterisi sundu. İmamoğlu Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden oluşan "Cumhuriyetin Efeleri" grubu, Kozan'ın tarihi mekanlarında gerçekleştirdikleri zeybek gösterileriyle hem öz kültürlerini hem de geçmişin izlerini gelecek nesillere aktarmayı amaçladı.

  • Anavarza'da Zeybek Rüzgarı: Öğrenciler Tarihle Kültürü Buluşturdu 1

    Zeybek ekibi, Kozan Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen "Kültür Turu" kapsamında ilk olarak Tarihi Hurmalı Konak'ta bir gösteri sundu. Ardından 6 asırlık Hoşkadem Camii ile Şehit Kaymakam Saimbey'in kabrini ziyaret eden öğrenciler, dualar etti. Bu ziyaretler, gençlerin bölgenin tarihi ve dini mirasına duyduğu saygıyı gösterdi.

  • Anavarza'da Zeybek Rüzgarı: Öğrenciler Tarihle Kültürü Buluşturdu 2

    Binlerce yıllık sütunlar ve surlarla çevrili Anavarza Antik Kenti'nde, dünyanın ilk duble yolu olarak bilinen alanda Türk ve Azerbaycan bayraklarını açarak zeybek oynamaları, geçmiş ile günümüz arasında güçlü bir kültürel köprü kurdu. Öğrencilerden Gani Obuz, "Türk kültürünü ve tarihimizi gelecek nesillere aktarmak için zeybek oynadık" derken, Miraç Gündüz ise "Tarihimizi ve kültürümüzü bir araya getirmek için öz kültürümüz olan zeybeği oynamak üzere Kozan’a geldik" ifadelerini kullandı. Halk oyunları öğretmeni Mücahit Atasoy da bu tür etkinliklerle bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.

  • Anavarza'da Zeybek Rüzgarı: Öğrenciler Tarihle Kültürü Buluşturdu 3

  • Anavarza'da Zeybek Rüzgarı: Öğrenciler Tarihle Kültürü Buluşturdu 4

  • Anavarza'da Zeybek Rüzgarı: Öğrenciler Tarihle Kültürü Buluşturdu 5

  • Anavarza'da Zeybek Rüzgarı: Öğrenciler Tarihle Kültürü Buluşturdu 6

  • Anavarza'da Zeybek Rüzgarı: Öğrenciler Tarihle Kültürü Buluşturdu 7

  • Anavarza'da Zeybek Rüzgarı: Öğrenciler Tarihle Kültürü Buluşturdu 8

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mücahit Atasoy12 Şubat 2026 19:37

    Kültürümüzü yaşatmak bizim için en büyük onur ve şereftir