Ankara'da balık denetimleri şok etkisi yarattı: 6 bin 161 denetimde 1.6 milyon lira ceza kesildi!
-
Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, Ankara'da yılın başından bu yana su ürünleri sektöründe kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Başkentte yapılan denetimlerde tam 6 bin 161 kontrol yapılarak, vatandaşların sağlıklı balık tüketimi için önemli adımlar atıldı.
-
Denetimler sırasında mevzuata uymayan işletmelere 60 idari para cezası uygulanarak toplam 1 milyon 671 bin 541 lira para cezası kesildi. Ayrıca denetim ekipleri, 45 bin 381 metrekare ağ ve kerevit sepeti ile içerisinde sazan, istavrit, midye, sülük, dil balığı ve barbun gibi türlerin bulunduğu 4 ton ürüne el koydu.
-
Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dallı, başkentte 130 personelin denetimlerde görev aldığını belirtti. Dallı, "30'u su ürünleri mühendisi olmak kaydıyla, ilimize gelen ve ilimizde çeşitli iç sularda üretimi yapılan balıkların, il içerisindeki sevkini kontrol ediyoruz" ifadelerini kullandı.
-
Müdür Dallı, denizlerde bereket olduğunu ve fiyatların uygun seviyelerde bulunduğunu vurgulayarak, vatandaşların sağlıklı balık tüketmelerini özellikle istediklerini belirtti. Restoran ve satış noktalarında yoğun şekilde devam eden denetimlerle, hem tüketici sağlığının korunması hem de sürdürülebilir avcılığın sağlanması hedefleniyor.
-
-
-
-








