Ankara Zirvesi, NATO savunma sanayii için dönüm noktası olacak

  • Ankara Zirvesi, NATO savunma sanayii için dönüm noktası olacak 0

    Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında düzenlenen Savunma Sanayii Forumu'nun, NATO için yeni bir dönemin başlangıcını simgeleyeceğini belirtti. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesinde gerçekleşen resepsiyonda konuşan Görgün, Ankara'daki bu zirvenin NATO tarihinde özel bir yere sahip olacağını vurguladı.

  • Ankara Zirvesi, NATO savunma sanayii için dönüm noktası olacak 1

    Görgün, dünyanın büyük bir güvenlik dönüşümünden geçtiği bu dönemde, NATO'nun bu sürece kayıtsız kalamayacağını ifade etti. Vilnius, Washington ve Lahey zirvelerinde şekillenen savunma sanayii iş birliği vizyonunun, Ankara'da önemli bir aşamaya ulaştığını dile getiren Görgün, "Gelecekte NATO tarihi yazıldığında Ankara Zirvesi’ne özel bir bölüm ayrılacak. Savunma Sanayii Forumu, NATO için yeni bir dönemin başlangıcını simgeleyecek. Daha güçlü bir ittifak için birlikte üretmeye kararlıyız," dedi. Resepsiyona NATO üyesi ülkelerin savunma bakanları, üst düzey askeri yetkililer, savunma sanayii şirketlerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

  • Ankara Zirvesi, NATO savunma sanayii için dönüm noktası olacak 2

    Forum kapsamında, Türk savunma sanayisinin geliştirdiği KIZILELMA insansız savaş uçağı gibi son teknoloji ürünler sergilendi ve katılımcılardan büyük ilgi gördü. Görgün, TUSAŞ'ın 50 yılı aşkın süredir hem Türkiye'ye hem de müttefik ülkelere hizmet verdiğini hatırlattı. Resepsiyonda ayrıca, müttefikler arasında ortak üretim, sürdürülebilir iş birliği ve güvenli tedarik zincirlerinin oluşturulmasının önemi vurgulandı. Türk savunma sanayisinin öne çıkan hava platformları da gökyüzünde nefes kesen bir gösteri sundu. HÜRJET, HÜRKUŞ-II, ANKA III, GÖKBEY, ATAK, Bayraktar AKINCI, Bayraktar TB3, ANKA ve AKSUNGUR gibi platformların yer aldığı gösteriler, NATO heyetleri tarafından büyük bir hayranlıkla izlendi. Özellikle ANKA III, HÜRJET ve HÜRKUŞ'un gerçekleştirdiği kol uçuşu dikkat çekti.

  • Ankara Zirvesi, NATO savunma sanayii için dönüm noktası olacak 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.